Gratz: Čovićeva izjava predstavlja izolacionizam

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dennis Gratz u priopćenju je ocijenio da izjava člana Predsjedništva BiH i lidera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića u vezi Izbornog zakona predstavlja izolacionizam.

Za izjavu Čovića da “nam ne trebaju strani diplomati govoriti šta će se desiti ako ne bude izmjena Izbornog zakona”, Gratz kaže da predstavlja uvredu prema međunarodnim partnerima koji insistiraju da se svi suzdrže od jednostranih poteza i da se problemi rješavaju u duhu dijaloga.

– To predstavlja prijetnju svim građanima BiH, a najviše Hrvatima, jer ih Čović pokušava gurnuti u nasilne metode, kakve su rijetke i prezrene u međunarodnim okvirima – mišljenja je Gratz.

Za federalnog poslanika Dennisa Gratza dodatnu gorčinu ostavlja utisak da su “ostali nosioci odgovornosti, prvenstveno SDA i SBB, a onda i opozicija, potpuno neorganizirani i fokusirani na međusobna stranačka previranja dok je država gurnuta u stranu”.

– Jedini koji brinu o njoj su građani. Ostaje nada da će se iz građanske zabrinutosti i odgovornosti stvoriti nova energija koja će u novoj formi nadići strančarenja i birokratizaciju, te biti sila u historijskim odlukama koje su pred nama – naveo je Gratz.

One thought on “Gratz: Čovićeva izjava predstavlja izolacionizam

  • rujan 20, 2019 at 6:51 pm
    Permalink

    565344 119996This can indicate that a watch has spent some or all of its life inside the tropics and was not serviced as regularly as it should have been. 841989

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!