Grbavac: Možda smo mogli koji bod više

Možda smo mogli u SEHA ligi osvojiti koji bod više, ali su s druge strane igrači puno profitirali u ovom ciklusu njihovog sazrijevanja. Sad to trebaju dokazati u prvenstvu, rekao je trener Izviđača Zdenko Grbavac

Utakmica sa skopskim Vardarom prije osam dana bila je posljednja u regionalnoj SEHA ligi ove sezone za sastav ljubuškog Izviđača čiji su mladi igrači dobili ogromno iskustvo pred najvažniji dio sezone, završnice u domaćim natjecanjima.

Istina, Skauti su sezonu okončali sa samo po jednom pobjedom i remijem te 16 poraza, ali je konkurencija bila takva da je bilo teško očekivati puno više od postignutog.

– Uvijek ističem da smo napola zadovoljni. Ovo je mlada ekipa koja je igrala prvu sezonu u SEHA ligi, možda smo mogli osvojiti koji bod više, ali su s druge strane igrači puno profitirali u ovom ciklusu njihovog sazrijevanja. Sad to trebaju dokazati u prvenstvu, kaže trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Za veliki broj tih rukometaša je sasvim logično da već ovoga ljeta bude puno zanimanja financijski snažnijih klubova.

– Interes već postoji, ali veliki broj njih je već produžio ugovore s klubom do ljeta 2018. godine. U našim internim razgovorima većina njih ističe želju da ostane u Ljubuškom još jednu sezonu i proba napraviti novi iskorak u SEHA ligi, govori Grbavac.

Da bi bili u toj prilici Skauti će prvo morati osvojiti prvenstvo BiH, a Liga 4 starta tek 10. svibnja.

– Mi smo već u pripremi za doigravanje, trenutačno radimo bazični dio za koji smo angažirali dekana fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Banjoj Luci, Borku Petrovića, pojašnjava Grbavac čija će momčad unutar ove faze priprema imati i uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa s Konjuhom 29. ožujka.

– Tu smo već dobrim dijelom riješili posao pobjedom u Živinicama pa se nadamo da će nam taj meč poslužiti kao dio pripreme za prvenstvo. Potom 7. travnja igramo s Kaštelima, a od 17. do 22. travnja smo na turneji u Srbiji gdje ćemo odigrati nekoliko test utakmica, zaključio je Zdenko Grbavac. Er.B.

Utrka za Ligu 4 u tijeku: Do kraja natjecanja u Premijer ligi je ostalo još šest kola, a poslije toga će sa najbolja tri tima iz nje biti formirana Liga 4 u kojoj će igrati još Izviđač kao SEHA ligaš i aktualni prvak BiH. Ligu 4 će po trenutačnoj situaciji najvjerojatnije činiti još Vogošća i Borac koji su se izdvojili na vrhu Premijer lige, dok se za posljednju poziciju u završnom dijelu natjecanja bore Zrinjski, Derventa, Konjuh i Bosna (S).

Ante Grbavac u sedmorki ožujka: Odlične igre u posljednje vrijeme je za Izviđač pružao Ante Grbavac (22) koji je za takve nastupe priznanje dobio i od SEHA lige koja ga je izabrala u najbolju sedmorku mjeseca ožujka (konkurencija je bila nepotpuna zbog malog broja odigranih utakmica). Grbavac je imao više prostora u igri zbog izostanka Josipa Šarca i potvrdio nesporan talent te da se poslije teške ozljede koljena potpuno vratio u željenu formu. Vardaru je zabio 8, a Gorenju 7 golova.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!