HADŽIKADIĆ: Nećemo ući u predizbornu koaliciju niti s jednom strankom

Iako su im se pridružili predstavnici opozicije, Hadžikadić je u Novom danu rekao kako neće ući u predizbornu koaliciju niti s jednom strankom te da je jedini njegov partner – narod BiH.

“Mi smo ovo zamislili kao pet testova: 1. Platforme za progres, 2. građana, 3. pozicije, 4. opozicije i 5. medija. Nismo znali da li smo spremni za organizaciju ovako velike stvari, ali smo izuzetno zadovoljno jer je sve prošlo bez incidenta i procjene su bile da je bilo više od 30.000 ljudi. Građani su položili test i zahvalio bih se njima i svim sigurnosnim agencijama. Građani su bili pozitivni, na ulici ste mogli vidjeti porodice s djecom, penzionere, mlade… Narod BiH me oduševio jer je hodao s pjesmom”, kazao je Hadžikadić.

Istakao je kako su se razočarali pozicijom jer su “imali napade sedam dana prije protesta”. Na pitanje koja stranka ih je “napala” rekao je “SDA”.

“Njihov mladi predstavnik je imao govor, a pravili su i fotomontaže na način da su koristili naše fotografije s protesta i mijenjali pogrešnim porukama koje su građani držali te izvlačili poruke od prije dvije godine da sam ja mason itd. Mi smo objavili originalne fotografije i naveli koja je agencija to uradila. U jednom intervjuu jedan od visokih čelnika te stranke rekao je da nije znao šta se dešava za proteste”, rekao je Hadžikadić.

Naglasio je kako su željeli da ovi protesti budu “pod jednom zastavom BiH”, te su ponudili svima da dođu i organizuju proteste s njima.

“Pozvali smo sve zastave i dresove. Ono što se desilo jeste da nije bilo jedne zastave jer je pozicija rekla – nećemo. Opozicija je isto odbila, rekla je da će poslati svoje čelnike, a nisu pozvali simaptizere niti članove. Na kraju su davali izjave u kojima nam se nisu zahvalili na organizaciji već su pokazivali na ljude i govorili ‘vidite nezadovoljstvo građana, mi ćemo i dalje organizovati proteste’. Ljudi su došli zbog poruka Paltofrme za progres i zbog toga smo razočarani jer je i opozicija dobila jednu zastavu. Sada nam niko ne može prigovoriti da dijelimo građane jer smo pozvali sve”

neće ići u predizbornu koaliciju niti s jednom strankom iako su, tvrdi, imali ponude skoro od svih stranaka pozicije i opozicije.

“Platforma za progres ide u koaliciju s narodom BiH, to je jedini partner kojem vjerujemo i s kojim ćemo biti uvijek i zauvijek. su tokom proteklih godina sazreli te smatraju kako je Platfroma za progres jedina nada za BiH u političkom smislu.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres,

error: Content is protected !!