Hadžović i Jahić o obrazovanju u Danskoj

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović i članica Udruženja bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj Zerem Jahić održali su sastanak na kojem su razgovarali o obrazovanju bh. dijaspore u bosanskim školama u Danskoj.
Tijekom sastanka ministar i Jahić razgovarali su o organiziranju škola na bosanskom jeziku u Danskoj, gdje ih je trenutno otvoreno šest. Udruženje bosanskohercegovačkih učitelja u Danskoj radi na otvaranju što većeg broja škola i njihovom međusobnom uvezivanju putem krovne organizacije čiji je član Zerem Jahić.
Budući da je 25. veljače Dan materinskog jezika, Jahić je po tom pitanju istaknula važnost podrške bh. vlasti poput Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, te Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, što bi po njezinim riječima, zasigurno pomoglo pri organizaciji i radu bosanskohercegovačkih škola u Danskoj i inozemstvu.
Ministar Hadžović iskazao je zadovoljstvo povodom organiziranja bosanskih škola u zemljama u kojima živi bosanskohercegovačka dijaspora te pružio podršku očuvanju i njegovanju materinskog jezika, stoji u priopćenju.

error: Content is protected !!