Hahn: Predsjedništvo BiH treba nastaviti raditi na reformskim procesima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su komesara za Europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, te ovom prilikom izrazili zadovoljstvo intenzitetom posjeta na visokom nivou sa zvaničnicima Europske unije, što svjedoči posvećenosti europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Hahn je pozdravio odobrenje Predsjedništva BiH za zaključivanje Sporazuma o sniženju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama u regiji zapadnog Balkana, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

On je podstakao članove Predsjedništva BiH da nastave sarađivati i predano raditi na provođenju ranije usaglašenih reformskih procesa.

Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji, s akcentom na formiranje vlasti na svim nivoima u BiH, koja bi dala dodatni podstrek europskom putu zemlje.

Tema sastanka je bila i dostava Mišljenja Europske komisije o spremnosti BiH za dobivanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Iskazana je opredijeljenost i posvećenost ispunjenju uvjeta za formiranje Mišljenja u toku ovog mandata Europske komisije.

– Preporuke iz Avisa će biti mapa puta za reformske procese iz svih oblasti značajnih za ukupan napredak i razvoj zemlje. U tom kontekstu, članovi Predsjedništva BiH su istakli opredijeljenost za nastavak socio-ekonomskih reformi, intenziviranje borbe protiv korupcije i stvaranje povoljnih uvjeta za investicije i otvaranje novih radnih mjesta – kazao je Hahn, navodi se u priopćenju.

Članovi Predsjedništva BiH su iskazali nadu da će, po dostavljenom Mišljenju Europske komisije, zemlje članice Europske unije pozitivno odlučiti o daljem putu BiH, odnosno dodijeliti status kandidata Bosni i Hercegovini u što skorijem vremenskom roku, priopćeno je.

error: Content is protected !!