Hari Vukas: Ovo je veliki uspjeh za bh. nogomet

Hvala na čestitkama. Ja bih čestitao igračima koji su dali zadnji atom. I publika je sigurno doprinijela tome. Zbilja veliki uspjeh, drago mi je da sam dio toga i zbog grada koji diše za nogomet – poručio je Hari Vukas, trener Zrinjskog nakon senzacije koju je njegov tim priredio izbacivši Utrecht.

“Činjenica da prvo poluvrijeme nije bilo to, uvukla se neka nesigurnost. Mi želimo igrati, ali išli smo linijom manjeg otpora. I taman kad smo se krenuli dizati desio se taj gol. Ali nije ih presjekao”, kazao je i dodao:

“Drugo poluvrijeme smirili smo igru. Ponosan sam na taj pritisak koji smo napravili i gol koji smo postigli. Dogurali smo do produžetaka, a vidjeli ste da nisu ni oni nešto bili spremni. Očekujete penale, ali ovako je moralo biti zbog upornosti ovih momaka. Izdržali smo i što kaže ova parola: Neka traje! Ovo je veliki uspjeh za sve i za bh. nogomet. Izbačen je jedan renomirani protivnik”, prenosi SCsport.ba.

“Najbitnije je bilo smiriti momke na poluvremenu. Tražio sam jednostavno više osobnosti prema naprijed, da znamo sta ćemo s loptom kada je osvojimo. I to su odradili momci i dali gol koji smo potpuno zaslužili. Vidjeli ste igrače Utrechta, oni imaju individualni kvalitet. Ali nisu nas zgazili, dijelom i zbog fizičke pripreme. Prijatno sam iznenađen kako su neki igrači bili spremni”, rekao je trener mostarskog kluba.

“Čestitam Zrinjskom, što su se uspješno vratili nakon primljenog pogotka i na kraju pobijedili. Da li smo potcijenili Zrinjski? Ne”, kratko je poručio trener holandskog tima Johan van den Bronm nakon meča.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!