HDZ 1990. i HSP blizu dogovora o zajedničkom nastupu

U Vitezu u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice HDZ-a 1990. održan je sastanak  izaslanstava HDZ-a 1990 i HSP-a koje su predvodili predsjednici Ilija Cvitanović i Nikola Raguž.

Kako je priopćeno iz HDZ-a 1990. razgovaralo se o zajedničkom nastupu na Općim izborima 2018. godine gdje je postignut visok stupanj usuglašenosti političkih stavova.

Na sastanku je naglašeno i to da je „nužno okrupnjeti maksimalno političke opcije koje nisu zadovoljne postojećom politikom predstavljanja Hrvata u Bosni i Hercegovini i dati Hrvatima mogućnost kvalitetnoga izbora“.

„Svjesni položaja hrvatskoga naroda u BiH i nužnosti popravljanja i borbe i poštenog i mukotrpnog svakodnevnoga rada za jednakopravnost svoga naroda, ali i za jednakopravnost unutar hrvatskoga naroda, vjerujemo da će Hrvati u Bosni i Hercegovini prepoznati politiku koja će ponuditi kadrove koji mogu iznijeti ovako složen trenutak, te ponuditi program prihvatljiv hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini , voditi brigu o svakom hrvatskom branitelju , dati mogućnost jednake šanse za uposlenje u javna poduzeća po struci i socijalnom statusu, a ne po stranačkoj iskaznici“, navodi se u priopćenju.

„Vjerujem u to da će sve hrvatske istinske oporbene stranke slijediti ovaj put i suprotstaviti se zajedno s nama ovoj lošoj politici“ kazao je na koncu sastanka Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!