HDZ BiH poziva na politički dijalog i formiranje vlasti

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH sa žaljenjem je ustvrdila kako međustranački sporazum o implementaciji izbornih rezultata, koji su prije mjesec dana potpisali predsjednici SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, nije rezultiralo uspostavom nove vlasti.

“Ovakvo stanje nikomu ne odgovara. BiH se gura u još dublju političku krizu, udaljava od euroatlantskih integracija, te provedbe ključnih reformi. Nakon isteka dogovorenog roka od 30 dana, ponavljamo, rješenje isključivo može biti dogovor i kompromis, na što dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH skoro godinu dana pozivaju”, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U priopćenu se dodaje kako se mora omogućiti da izborni pobjednici uspostave vlast te da je to u interesu svih konstitutivnih naroda i građana BiH.

“Predstavnici hrvatskog naroda nemaju nikakvih dvojbi oko članstva BiH u EU i NATO-u te provedbe ključnih reformi kako bi se osigurala stabilnost, napredak i bolji životni standard. Naši partneri na bošnjačkoj i srpskoj stani imaju pravo na različite poglede vezane za budućnost naše zajedničke domovine BiH”, ističu iz HDZ-a BiH.

“Moramo se maksimalno uvažavati te kroz zajedništvo i istinsku zaštitu konstitutivnih naroda graditi modernu i europsku BiH. Upravo potpisani Principi za uspostavu vlasti su pravi primjer kompromisa i realnog promišljanja što je doista BiH, te se, ponavljamo, moraju žurno realizirati. To je pravi put i jedino rješenje”, navodi se u priopćenju.

error: Content is protected !!