HDZ BiH odbacio Gratzov prijedlog za jedinstveni Mostar

Nakon što je federalni zastupnik Dennis Gratz predstavio “mapu puta” za ustavnu deblokadu Mostara, jučer je iz HDZ-a BiH stigla reakcija u kojoj odbacuju prijedlog platforme “Naš Mostar” za izbore u ovom gradu.

“Naravno da je potrebno promijeniti Ustav FBiH i Izborni zakon BiH da bi se donijelo trajno rješenje za Mostar. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Džeba jučerašnjim izjavama za medije samo provocira i izbjegava da ponudi odgovor zašto je njegova stranka protiv direktnog izbora gradonačelnika i dogradonačelnika koji bi odluke donosili konsenzusom. Ili zašto insistiraju na podjeli grada i izbornim jedinicama u Mostaru”, kazao je Gratz.

“Cilj HDZ-a BiH je jasan, oni žele zacementirati stanje u Mostaru, te imati garantiranu vlast bez obzira na broj glasova. Podjelama na izborne jedinice za Gradsko vijeće, te posrednim izborom gradonačelnika, žele nastaviti s politikom podjela i suverene kohabitacije sa SDA u Mostaru”, dodaje Gratz.

“Žao mi je što je Naša stranka jedina opcija koja djeluje na prostoru cijelog Mostara, te jedina koja upućuje direktne prijedloge na izjašnjanje HDZ-u, te traži da vidi šta imaju protiv toga da grad na Neretvi ima predstavničko tijelo građana kao druge jedinice lokalne samouprave”, zaključuje Gratz.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!