HELEM NEJSE: Odličan start turneje u Mostaru

Sinoć je u Mostaru u klubu Abrašević Helem nejse održao svoj prvi koncert nakon objavljivanja drugog studijskog albuma “Pola čovjek, pola jedan”. To je ujedno i prvi koncert na istoimenoj turneji. Svirka je trajala nepuna dva sata, a atmosfera i povezanost grupe i publike je bila izvanredna. Pored novog albuma publika je imala priliku prisjetiti se i nekih starijih pjesama kao što su Bosnia, Stara, Go u gostima.

„Atmosfera u Mostaru je nadmašila naša očekivanja. Koncert je bio vrhunski, ali publika je bila slobodno možemo reći na svjetskom nivou. Nakon koncerta od sat i po, nisu bili umorni već su nas zvali na bis, a pošto smo mi još uvijek bend u usponu, zamolili smo ih da nas još jednom zovnu na bis, da možemo pričati da smo dva puta izašli na bis. Naravno, Mostarci su široke ruke i još širih grla udovoljili našoj želji pa smo kao velike svjetske zvijezde uživali u njihovom: hoćemo još, hoćemo još…” izjavili su momci iz grupe Helem nejse nakon koncerta.

Večeras nastavlja turneju koncertom u tuzlanskoj Palmi. Koncert počinje u 21h, a karta se može kupiti po simboličnoj cijeni od 6 KM u sklopu koje je uključena konzumacija. Za warm up i after party u Tuzli zadužena je mlada FM Jam ekipa: DJ Shadow kid i DJ Elick.

error: Content is protected !!