Herceg čestitao Svjetski dan zaštite okoliša

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg uputio je čestitku.

Svjetski dan zaštite okoliša, kako je naveo, obilježava se u spomen na 5. lipnja 1972. godine kada je u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a.

“Čovjek svojim aktivnostima mijenja okoliš, kako u pozitivnom tako, nažalost, i u negativnom smislu. Kao svjesno biće, čovjek snosi najveću odgovornost prema okolišu, drugim živim bićima s kojima ga dijeli, ali i prema samome sebi.

Želeći potaknuti odgovornost prema okolišu, i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša HNŽ, svake godine organizira različne aktivnosti kojima obilježava ovaj dan, a koji sve nas potiče na odgovornije ponašanje prema prirodi.

U vjeri u to kako ćemo sve snažnije i odlučnije, svatko na svome području djelovanja i u sredini u kojoj živi prihvatiti odgovornost za očuvanje planeta, želim vam sretan Svjetski dan zaštite okoliša”, stoji u čestitki.

error: Content is protected !!