‘Hidra’ razbila grupu kradljivaca

Pojedini uhićeni u akciji „Hidra“ ukradeno oružje mijenjali su za drogu.

U spomenutoj akciji uhićeni su Saša Grujić (21), Andrej Barišić (20), Milan Gvozderac (20) i Vedran Grahovac (19), dok su se Andrej Trkulja (18) i jedna maloljetnica predali sami policiji. Neslužbeno saznajemo da Grujića i Trkulju sumnjiče da su u prosincu 2018. godine opljačkali Williams kladionicu u Banja Luci. Ostale osumnjičene policija tereti da su provaljivali u kuće na području Laktaša i Banja Luke, te krali sve što im dođe pod ruku.

Izvor blizak istrazi je kazao da je istragom došlo do saznanja da su oružje krali Gvozderac, Grahovac i maloljetnica.

– Ukrali su više ručnih bombi, oko pola kilograma eksploziva, pištolj, veću količinu municije i okvira za automatsko oružje. Tu krađu je navodno tipovala maloljetnica koja je uhićena jer je poznavala osobe iz čije kuće je oružje i ukradeno na području Laktaša, kazao je izvor.

Dodao je da se sumnja da je u krađi oružja sudjelovala još jedna osoba koja je ovaj put izbjegla uhićenje. Prema njegovim riječima osim oružja osumnjičeni su krali i bicikle, kao i druge vrijedne stvari.

– Za sada postoje određeni dokazi da su Grahovac i Barišić ukrali po bicikl u banjolučkom naselju Borik. Sve se još uvijek provjerava kako bi se utvrdila uloga svakog od osumnjičenih i točno znalo tko je što ukrao i radio, kazao je izvor iz istrage.

Otprije poznati

Većina osumnjičenih poznata je policiji otprije po kaznenim djelima. Grahovac je nedavno privođen zbog paljenja spomenika na Banj brdu i krađe u banjolučkom naselju Lauš. Zbog krađe je privođen u studenom jer je iz “Mog marketa” na Laušu ukrao bocu alkoholnog pića.  S njim je tada bila privedena i Vedrana Mandić. Osumnjičeni Andrej Barišić privođen je u srpnju zbog krađe automobila.

error: Content is protected !!