HKD Napredak i Veleposlanstvo RH izrazili želju za nastavkom suradnje

Veleposlanik Republike Hrvatske (RH) u BiH Ivan Sabolić i generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić posjetili su u četvrtak Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” u Sarajevu, gdje razgovarali s predsjednikom tog društva Nikolom Čičom.

Na sastanku, kojem su nazočili i članovi Središnje uprave HKD-a Napredak Venka Zorić te Josip Nikolić, bilo je riječi o važnosti i društvenoj ulozi koju ima ovo društvo, a nakon što je predsjednik Čiča goste upoznao s poviješću i djelovanjem Napretka, predstavio je i plan djelovanja Društva i podružnica kroz buduće razdoblje.

Govorilo se i o rezultatima rada Napretka u BiH, Hrvatskoj i drugim zemljama gdje ovo društvo djeluje te ulozi i važnosti njegova djelovanja u promoviranju kulture i stipendiranju studenata, što je i temeljna misija s kojom je Napredak i utemeljen davne 1902. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje HKD-a Napredak.

Dosadašnja suradnja HKD-a Napredak i Veleposlanstva RH ocijenjena je izuzetno uspješnom te je izraženo očekivanje za nastavkom suradnje i u budućnosti, stoji u priopćenju.

error: Content is protected !!