HNS BiH pozdravlja stav EU o značaju izborne reforme

Hrvatski narodni sabor pozdravlja stav dužnosnika Europske unije kojim su, za vrijeme boravka izaslanstva BiH u Bruxellesu 27. i 28. siječnja, prepoznali i podržali nužnost izmjene izbornog zakonodavstva kao preduvjeta daljnjeg napretka BiH na europskom putu.

Izmjene Izbornog zakona su tom prilikom naglašene kao ključne za postizanje stabilnosti BiH, a dužnosnici su također istaknuli da su izmjene od presudne važnosti za poticanje političkog dijaloga temeljenog na jednakosti konstitutivnih naroda, međusobnom uvažavanju i zajedničkoj viziji europske BiH, priopćio je Ured za informiranje HNS-a.

HNS BiH poziva na izmjene Izbornog zakona kako bi BiH dobila status zemlje kandidata ususret summitu Europske unije i zapadnog Balkana u svibnju 2020. godine u Zagrebu kada će Sjeverna Makedonija i Albanija otvoriti pregovore za članstvo, dodaj se.

One thought on “HNS BiH pozdravlja stav EU o značaju izborne reforme

  • ožujak 24, 2020 at 2:28 pm
    Permalink

    I will right away snatch your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly permit me recognize in order that I may just subscribe. Thanks.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!