HNS: Izbori 2018. neće biti legalni ni legitimni

Glavno vijeće HNS-a u ponedjeljak večer je u  Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održalo sjednicu.

Analizirajući aktivnosti koje se provode u vezi sa izmjenama Izbornog zakona, kako se navodi u priopćenju HNS-a, Glavno vijeće smatra da opći izbori 2018. godine, za pojedine razine, neće biti niti legalni niti legitimni niti bi se mogli održati bez promjena Izbornog zakona, posebno u pogledu  izbora za Dom naroda FBiH, ali i Predsjedništva BiH.

Glavno vijeće je zadužilo voditelja Odjela za ustavnopravna pitanja da zajedno s drugim kolegama pripremi prijedlog preporuke za Predsjedništvo HNS-a o načinu upravljanja daljim aktivnostima u procesima vezanim za izmjene Izbornog zakona.

Glavno vijeće je, također,  podržalo nastavak aktivnosti vezanih za transformaciju Javnog RTV sustava i izrazilo zadovoljstvo održanom javnom raspravu u Parlamentarnoj skupštini BiH.

MINUTA ŠUTNJE ZA BANOVIĆA: Skup je počeo minutom šutnje u povodu iznenadne smrti člana Odjela za nacionalnu sigurnost Zvonimira Banovića. Istaknuto je da njegova prerana smrt predstavlja veliki gubitak kako za HNS tako i za Hrvate Tuzle.

error: Content is protected !!