HNŽ: Priprema se novi štrajk djelatnika u zdravstvu?

Iako su se doktori medicine i stomatologije u Hercegovačko – neretvanskoj županiji (HNŽ) izborili za svoja prava, ostali djelatnici u zdravstvu još čekaju na potpisivanje novog kolektivnog ugovora koji bi im omogućio povećanje trenutnog koeficijenta za 0,20 pfeninga i satnicu za 2,45 KM.

– Vi znate da je zdravstvo jedan takav kolektiv gdje ne možete raditi pojedinačno. Ovako se radi degradacija, liječnici su dobili svoja povećanja, samim time su se odvojili – kazao je za FTV Josip Masatović, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar, kazavši kako će biti ustrajni u svojim zahtjevima.
Ako Vlada da negativan odgovor na prijedlog novog kolektivnog ugovora sukladno zakonskoj proceduri bio bi pokrenut generalni štrajk.
U Vladi, pak, očekuju da će dijalog i komunikacija socijalnih partnera u sljedećim danima donijeti rješenje.
– Očekujemo da će se svi uključiti u rješavanje ove problematike kako bismo imali zadovoljne zdravstvene djelatnike, zadovoljne pacijente i na kraju razinu usluga na onoj razini koju danas naši građani zaslužuju –  poručio je glasnogovornik Vlade HNŽ Pero Pavlović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!