Hoće li novi nalaz razjasniti kako je stradao Dženan Memić?

Županijskom sudu u Sarajevu dostavljen je nalaz timskog vještačenja, koje je rađeno u Banjoj Luci, a bit će prezentiran u Županijskom sudu u Sarajevu u postupku protiv Ljube i Bekrije Seferovića, kojima se sudi da su skrivili, odnosno prikrili prometnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić.

Informaciju je za Faktor potvrdila glasnogovornica Suda Amra Kovačević. Riječ je o timskom prometnom vještačenju u koje je uključen i vještak medicinske struke, a nakon što su, kao što je poznato, vještaci prometne struke koje su angažirali Tužiteljstvo Sarajevske županije i obrana optuženih u prvostupanjskom postupku došli do potpuno suprotnih rezultata.

Stoga je Vrhovni sud FBiH naložio novo, nezavisno vještačenje nakon što je ukinuo presudu Županijskom suda kojom su Seferovići oslobođeni od optužbe.

Novo vještačenje radio je tim vještaka iz Centra za vještačenje i procjenjivanje Zenit iz Banje Luke, a najvjerojatnije će biti prezentiran na sljedećem ročištu koje je zakazano za 15. studenog.

Nalaz je trebao biti razmatran na prošlom ročištu, ali je tada sudac Igor Todorović obavijestio javnost da nalaz još nije stigao.

Ifet Feraget, koji zastupa oštećenu obitelj Memić, tada je kazao kako ne očekuje ništa od nalaza vještačenja, te da je to “dokaz koji je suvišan”.

– Ovdje je više nego jasno da se ne radi o prometnoj nesreći i kako god i tko god vještačio i koliko god puta se vještačilo, ovaj postupak će se završiti oslobađajućom presudom, kazao je tada Feraget.

error: Content is protected !!