Hoće li radnici Aluminija pristati na plaće od 600 do 900 maraka?

Ukoliko mostarski Aluminij uspije ponovno ‘pokrenuti motore’ plaće radnika kretat će se u iznosima od 600 do 900 maraka neto.

To je, barem u početku stvaranja nove kompanije, teret koji će radnici čija radna mjesta budu sačuvana morati podnijeti, ukoliko budu željeli. Naime, Uprava je radnicima ponudila da ispune anketni listić u kojem se trebaju izjasniti prihvaćaju li nove ponuđene uvjete.

U anketnom listiću piše da će recimo početna plaća u proizvodnim pogodnima u koje spadaju Ljevaonica, Elektroliza i Gos, Anode, Održavanje, te EISU biti između 800 i 900 maraka. Plaća u Službi zajedničkih i sigurnosnih poslova (osiguranje, vatrogasci, čistoća, zelene površine) biti između 600 i 700 maraka, dok će plaća u administraciji biti između 800 i 900 maraka. Očekivano, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija Romeo Biokšić danasje kazao da je za sindikate ta ponuda neprihvatljiva, ali da ne zna hoće li se neko od radnika osobno izjasniti kako želi nastaviti raditi pod tim uvjetima.

Također, definirana je otpremnina za one radnike koji ne budu pristali na ponuđene uvjete.

Podsjetimo, plan je da se pogon Ljevaonice pokrene 1. rujna za što je potrebno osigurati dvadesetak milijuna maraka što bi omogućilo automatski povratak na radna mjesta nešto više od 200 ljudi. Potom bi se planski palili pogoni Anoda i Elektrolize, jasno ukoliko se osiguraju potrebna novčana sredstva u iznosu 15-14 milijuna maraka.

6 thoughts on “Hoće li radnici Aluminija pristati na plaće od 600 do 900 maraka?

 • kolovoz 6, 2019 at 7:00 pm
  Permalink

  S konja na magare.. nije to lako prihvatit ali dok smo svi mi ostali bili na magarcu oni su jasili po 2 konja,eto sada idite vani!
  Mogu se zaposliti novi ljudi koji bi pristali na te uvjete pod uvjetom da se kriminalci i politicari ne mjesaju u posao firme a to je malo tezak zadatak!

  Reply
 • kolovoz 7, 2019 at 8:37 am
  Permalink

  A koliko su im lipi moji to primanja bila kad su im milionski gubici bili od sad lipi moji triba se placati struja.

  Reply
  • kolovoz 7, 2019 at 9:20 am
   Permalink

   E hajde ti znoji se u vunenom odijelu i gutaj flor za 1000 KM

   Reply
 • kolovoz 7, 2019 at 10:21 am
  Permalink

  Ne daj mi Boze tamo raditi.

  Reply
 • kolovoz 7, 2019 at 11:29 am
  Permalink

  Imalisu 3000 km opljackoih hdz niko nece radit zate pare kad moze biti konobar zaiste i vece pare,nek pitaju covica,brajkovica i ostale gdjesu milioni izneseni.

  Reply
 • kolovoz 8, 2019 at 12:44 pm
  Permalink

  Sveje dobro bilo u aluminiju dok covic nije svoje prste upleo za sve je on kriv 100% doveo svoje huligane istavio na celna mijesta da ima sve pod kontrolon

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!