HOROR U SARAJEVU ZBOG KORONE: ‘Majka je izdahnula meni na rukama…

Iako nadležni mnogobrojni krizni stožeri u BiH stalno ponavljaju da drže situaciju pod kontrolom, te da nema mjesta panici, priča koju su u programu sarajevske Face TV ispričali članovi obitelji žene koja je u Sarajevu prva preminula od korona virusa (Advija Kanlić), dovoljno opisuje kakvo je kaotično stanje na terenu, u realnom svijetu, daleko od paradera u odijelima.

Prema onome što su ispričali kćer Ehlimana i sin Nezir, cijela priča se potpuno razlikuje od onoga što je izneseno u medijima od strane službenih organa. Najprije, preminula nije bila starica, već žena u od 52 godine. Također, Ehlimana i Nezir demantirali su napise da se nedavno boravili u Italiji, što su nadležni također preko sarajevskih medija plasirala u javnost.

Ehlimana je kazala je da je njezina majka 13. ožujka dobila visoku temperaturu. Kada je treći dan počela gubiti dah, pozvala je Hitnu pomoć, iz koje su odbili doći, kazavši joj da je “tek treći dan” i da majci nastavi skidati temperaturu voltarenima…

I kada se u narednim danima stanje nije popravljalo, na vapaje kćeri odgovarano je da nastavi s voltarenom. Isto je rečeno i kada su došle u Dom zdravlja na Ilidži, ali nikako nisu htjeli obaviti test na koronavirus jer im se, kako su pojasnili, nije uklapala u epidemiološku sliku, a prije svega to što nije boravila na kriznim žarištima, prenijela je Slobodna Dalmacija.

– Majka je imala temperatura i do 42, nisu je htjeli ostaviti u bolnici, niti doći po nju! Jedini savjet od liječnika koji smo dobijali 6 dana je bio skidajte joj temperaturu voltarenom. Pred smrt ruke i noge su joj pomodrile, nije mogla stajati na svojim nogama, nije imala snage, buncala je i gubila svijest i dah. Na moje inzistiranje poslali su Hitnu, ali samo s vozačem, sama sam je reanimirala u bolničkom autu masiranjem srca. Lažu da je majka umrla u Domu zdravlja, moja majka je izdahnula meni na rukama, na stepenicama naše zgrade – kroz suze je ispričala suze kćer.

Nakon smrti majke, ona je preselila bratu. I tu ova nevjerojatna priča dobija svoj nastavak:

– Došli su, mene testirali, a brata njegovu ženu i dijete nisu i ne žele ih testirati! U izolaciji smo u stanu od 30 kvadrata, nas četvero! Nakon smrti majke iz medija smo saznali da je pozitivna na korona virus, nama su javili da je negativna!

Malo prije nego što su javno istupili u TV-programu, obitelji su javili da je preminule u mrtvačnici na groblju na Barama, ali ne znaju što da rade. Tužiteljica naredila obdukciju, ali groblje odbija jer nemaju opreme.

– Pokopat ćemo majku tek poslije obdukcije – poručili su kćer i sin, očito odlučni istjerati stvari na čistac.

error: Content is protected !!