HOSPITALIZIRAN NOVALIĆ! OD KORONE OBOLIO I VIŠKOVIĆ!

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić u srijedu je hospitaliziran na Klinici Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ranije je potvrđeno da je federalni premijer  pozitivan na koronavirus i zbog trenutnog zdravstvenog stanja (upala pluća) potreban je klinički tretman.

Kako se saznaje, premijer Novalić je danas prijepodne osjetio povećanu temperaturu i opću slabost, nakon što mu je prije nekoliko dana test na koronavirus bio pozitivan.

Zdravstveno stanje Fadila Novalića bilo je u toku jutra sasvim dobro da bi u samo sat vremena, oko 12.30 sati, njegova temperatura skočila na 40 stupnjeva.

Nakon pretraga je utvrđeno da Novalić ima upalu oba plućna krila. Odmah mu je uvedena terapija i trenutno je na kisiku.

Premijer je na nedavnom Maršu mira povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici osjetio prve simptome.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković testiran je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i rezultat PCR testa je i kod njega pokazao prisustvo virusa korona (SARS-CoV-2).

Daljnji rad Kabineta predsjednika Vlade i članova Vlade bit će organizovan prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i epidemioloških službi, potvrdila je Vlada RS.

error: Content is protected !!