Hrvatska stranka BiH razočarana efektima posjeta Plenkovića Mostaru

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković razočaran je efektima posjeta premijera RH i predsjednika HDZ-a Hrvatske Andreja Plenkovića Mostaru.

Skopljaković cijeni da je Plenković opet nastupio više kao stranački vođa, a manje kao premijer države Hrvatske, čime je propustio prigodu da u dva dana boravka u Mostaru primi i razmijeni informacije i emocije i s predstavnicima Hrvata koji nisu članovi HDZ-a BiH, priopćeno je iz Hrvatske stranke BiH.

“Svima nama je jednako teško pala presuda Haškoga suda hrvatskoj šestorci, ali to nas ne priječi, dapače, to nas obvezuje da trezveno i racionalno promišljamo o žrtvama strašnih zločina, kao i o pogreškama hrvatske politike u BiH i budućnosti odnosa između konstitutivnih naroda u BiH”, poručili su iz te stranke.

U priopćenju se dodaje da su na sastanku s hrvatskim premijerom sjedili isključivo članovi HDZ-a BiH i predstavnici Hrvatskoga narodnoga sabora s jednoga područja, odnosno da među sugovornicima nije bilo dužnosnika HDZ-a BiH s područja Bosne ili iz Republike Srpske.

“Djelomično i zbog toga se plašim mogućih krivih odluka i poteza koje bi u ovim frustrirajućim trenutcima mogle povući ‘vruće glave’ vladajućih hrvatskih vođa u BiH, a zbog kojih bi Hrvati u BiH mogli trpjeti još teže posljedice. U tome se apsolutno slažem sa predsjednikom Mosta i zastupnikom u hrvatskome Saboru Božom Petrovim. Jednostranački sastanak u Mostaru je za mene još jedan dokaz da je Hrvatska stranka BiH bila potpuno u pravu kada je napisala otvoreno pismo predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, premijeru Plenkoviću i čelnicima Sabora RH s ciljem raskrinkavanja manipulacija i predrasuda, odnosno objektivnijega informiranja o stanju u BiH i položaju Hrvata u našoj zemlji”, stoji u priopćenju Bože Skopljakovića, predsjednika Hrvatske stranke BiH.

error: Content is protected !!