HRVATSKI BLOK ‘Alkar Dragan Čović u ništa’

Povodom činjenice da je predsjedatelj Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović u nedjelju nazočio 302. sinjskoj alci, Hrvatski blok spočitava mu izostanak sa obilježavanja “Oluje“ u Kninu, što je, kako se navodi, vjerojatno Čovićev ustupak političkom partneru Miloradu Dodiku.

“Dan ranije nismo ga vidjeli u Kninu na proslavi oslobodilačke akcije “Oluja“ kojom je Hrvatska vojska oslobodila veliki dio okupiranog teritorija, a ujedno pomogla Bihaću, koji je godinama trpio pritisak i prijetilo je da se ponovi tragedija Srebrenice. Oslobodilačka akcija “Oluja“ uveliko je promijenila ratnu situaciju u BiH i doprinijela bržem završetku sukoba.

Suradnja Armije BiH, HV-a i HVO-a je pokazala koliko su bili pogrešni prijašnji sukobi i koliko je bilo nepotrebnih žrtava. Čovića nije bilo tu da oda počast svima koji su doprinijeli da dođe do mira, vjerojatno kako se ne bi zamjerio prijatelju Dodiku koji je u to vrijeme u Novom Sadu i s predsjednikom Srbije Vučićem govorio o ustaškoj genocidnoj Hrvatskoj i planovima o ujedinjenju sa Srbijom. Dodik je zaboravio da postoji BiH i da je njegov prijatelj Čović predsjedatelj Predsjedništva BiH“, stoji u reagiranju Hrvatskog bloka u kojem se navodi i da je Čović, da je, pak, bio u Kninu, mogao govoriti o prognanim Hrvatima iz Bosanske Posavine i banjalučke regije, više od 250.000, ili da je se sjetio 2.500 poginulih Hrvata, ali nije bio i ništa rekao nije.

Nadalje se dodaje da je Čović mogao s hrvatskim premijerom Plenkovićem dogovoriti jači angažman na obnovi i povratku te na sprječavanju odlaska cijelih obitelji iz BiH.

“No, vjerojatno ni Plenković neće uvrijediti prijatelja Milorada Pupovca pa se nisu ni sastali. Prijateljstvo i politička trgovina i kod jednog i kod drugog stavila je u treći plan narod koji predstavljaju i kojem trebaju služiti: bitno je opstati na vlasti, a koga briga za narod? Što reći do opet: “alkar Dragan Čović u ništa“, zaključuju u Hrvatskom bloku BiH.

error: Content is protected !!