HUMAC: Biskup Ratko Perić podijelio sakrament krizme za 170 mladih (FOTO)

Lijep duhovni događaj zbio se u župi sv. Ante Padovanskog na Humcu. Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić pod misnim slavljem podijelio je sakrament svete potvrde mladim vjernicima.

Ukupno  170 mladića i djevojaka, skrušeni u molitvi, pozdravili su biskupa uz molbu da im podijeli svetu potvrdu i darove Duha Svetoga: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Time su pokazali kako su dostojni primiti sakrament „kršćanske i ljudske  zrelosti“.

Riječi dobrodošlice biskupu, u ime krizmanika, vjernika i župe, uputio je humački župnik fra Ljubo Kurtović, nakon čega je uslijedilo misno slavlje i prigodna propovijed u potpunosti posvećena krizmanicima.

Biskup je govorio o primjerima iz svakodnevnog života, a koji se, nažalost, mimoilaze s onima koje nalaže vjera.  Poseban naglasak stavio je na psovanje – pošast koja je uzela sve više maha među mladima.

Tijekom podjele sakramenta krizme, biskup je pojedine krizmanike pitao za određene pojedinosti, želeći saznati jesu li pozorno pratili propovijed.

Na kraju misnog slavlja, upućene su čestitke krizmanicima, njihovim roditeljima i kumovima, ali i gvardijanu i župniku za dobro organiziranu i pripremljenu svečanost.

Kažimo i to kako su misno slavlje svojim pjevanjem uveličali članovi mješovitog župnog zbora pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice.

Piše: Antonela Marinović Musa/Dnevni list

error: Content is protected !!