‘Identitluk’ gostuje u Živinicama, Zvorniku i Bijeljini

Nakon nekoliko uspješnih izvođenja u Hercegovini, predstava “Identitluk” u režiji Tanje Miletić Oručević bit će izvedena 16. veljače u Bosanskom kulturnom centru (BKC) Živinice.

U tom komadu suočavaju se dominantni bh. identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na esej Amina Maaloufa “U ime identiteta”.

– Postavlja se konkretno pitanje šta nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih. Na satiričan način predstava propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu te otvara pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu – navode organizatori.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Dramaturgiju radi Dragan Komadina, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka, a autor muzike je Husein Oručević.

Nakon Živinica, bit će izvedena u Zvorniku 17. veljače u Domu omladine, a potom i u Bijeljini 18. veljače u Centru za kulturu Semberija. “Identitluk” će još jednom biti prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru 24.veljače. 

Ulaz u svim gradovima će biti besplatan, uz obavezno preuzimanje gratis ulaznica prije predstave.

Komad je nastao u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!