Idući rival, mušterija je već 8 utakmica zaredom, a bez pobjede je 13 utakmica

Čelik je bio i prošao. Tri su boda upisana, fokus je prebačen na idućeg rivala protiv kojeg se imperativ pobjede već može istaknuti. Jer Sloboda je već neko vrijeme redovna mušterija, a s obzirom na stanje u tuzlanskom premijerligašu, to se ne bi trebalo promijeniti ni ovog proljeća.
Tri startna boda, na početku proljeća, vrlo su bitna. Jer odatle se to može nadograditi na jedan niz. A niz počinje već od drugog duela, od gostovanja Slobode u Mostaru nadolazeće subote. Šanse su da je to jako dobra prilika za osvajanje nova tri boda, prije svega zbog statistike u duelima  sa Tuzlacima. A ona je u najmanju ruku nepovoljna za Slobodu. Osam utakmica zaredom slavio je Zrinjski, zadnji trijumf zabilježen je u Kupu – 2. listopada Pod Bijelim brijegom bilo je 2:0. Može li takva Sloboda prekinuti niz, Sloboda koja je proljeće otvorila domaćim remijem protiv Mladosti, Sloboda koja za pobjedu u svim natjecanjima ne zna već trinaest utakmica – zadnji put Tuzlaci su nekoga pobijedili u rujnu prošle godine, a taj netko bio je Kozara u Kupu… na penale.
Jasno, najveći razlog je nestašica koja je pogodila klub, zbog koje je nemoguće zadržati respektabilan kadar, ali Zrinjskog to nije briga – jer uostalom, ovo nije samo loptanje, nego i natjecanje novca, a Mostarci ga sigurno imaju više da bi se ovog puta definitivno mogli nazvati favoritom. Prvi put ovog proljeća, jer uoči Čelika se Zrinjski favoritom nije mogao proglasiti – zbog niza razloga.

Kadar i dalje nepotpun,
ali nema panike

Na otvaranju proljeća nije bilo velikih problema s kadrom – iako par važnih igrača nije bilo unutra. Brkića neće biti do kraja sezone, Govedarice još neko vrijeme, a unutra nije bilo ni Šovšića, stranca Ibanez. Razlog što ni u takvim situacijama nema panike, činjenica je da Zrinjski ove sezone sve pozicije ima pokrivene višestruko, a to je razlog zašto neće biti panike ni ovog vikenda – iako je još jedan igrač ispao iz konkurencije.
Naime, lijevi bek Dario Rugašević u Zenici je dobio treći žuti karton, ali tu je Pero Stojkić koji je više nego dorastao zadatku. Još jedan razlog za zadovoljstvo, podatak je da je Tomislav Barbarić jedini igrač u kadru s dva žuta kartona i kao takvom, jedinom mu prijeti suspenzija za Široki u zadnjem kolu drugog kruga – crveni kartoni su neka druga, nepredvidljiva priča.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!