Iffland juri prvu titulu, a Hunt ‘hat-trick’ na Starom mostu

Dvoje natjecatelja iz samog svjetskog vrha skokova u vodu, Rhiannan Iffland i Jonathan Paredes, prošlog tjedna su ‘skoknuli’ u posjet Sarajevu, u očekivanju iduće stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019, kojaje zakazana za 24. kolovoz na Starom mostu u Mostaru.

Red Bull Cliff Diving natjecanja se na Starom mostu održavaju od 2015. godine, a skakači su obično odmah nakon slijetanja na sarajevski aerodrom nastavljali put za Mostar. Australka Rhiannan Iffland i Meksikanac Jonathan Paredes su odlučili da razbiju rutinu i malo detaljnije istraže glavni grad BiH.

Poslastica i za sarajevsku publiku

Povod njihovom dolasku bila je posjeta natjecanja u skokovima, Bentbaša Cliff Diving 2019. Naravno, tradicija skokova najduža je u Mostaru – preko četiri i pol stoljeća, ali slična natjecanja se održavaju u više gradova širom zemlje, i čini se kako iz godine u godinu postaju sve popularnija.

Trostruka prvakinja iz Australije i osvajač titule 2017 odlično su se zabavljali prateći natjecanje, a potom je došlo vrijeme da i oni demonstriraju ponešto od svoje skakačke čarolije. Bila je to prava poslastica za sarajevsku publiku, koja je istinski uživala u nevjerovatnim zračnim manevrima koje je izvodilo dvoje od najboljih skakača u vodu na planeti.

Naravno, njih dvoje nisu propustili priliku da prošetaju Baščaršijom, saznaju više o bogatoj povijesti grada i isprobaju specijalitete domaće kuhinje.

BEMBASA CLIFF DIVING2019 Rhiannan Iffland, Jonathan Paredes

Za svega par tjedana oni će, zajedno s ostalim skakačima, ponovo sletjeti na sarajevski aerodrom. No, ovog puta će odmah produžiti na jug prema Mostaru i pretposljednjoj stanici sezone, gdje će aktualni prvaci Iffland i Gary Hunt pokušati da stave točku na obranu titula.

Parades voli Mostar

Bez sumnje, Iffland će željeti produžiti svoj nevjerovatni niz od šest uzastopnih pobjeda i zapečati titulu, nakon što je do sada imala sezonu iz snova. Najuspješnija skakačica u povijesti prvenstva imaće i dodatni motiv: u protekle tri godine Stari most je za nju bio neosvojiva tvrđava i još uvijek nije okusila slast pobjede u Mostaru.

Gary Hunt će također pokušati da ovjeri svoj osmi naslov prvaka i ostvari hat-trick pobjeda u gradu na Neretvi. Paredes je trenutno drugi u ukupnom poretku i svakako bi volio da se po prvi put ove godine popenje na vrh pobjedničkog podija, naročito na lokaciji svoje prve pobjede u prvenstvu (2015).

Kada krajem kolovoza petu godinu uzastopno svjetska cliff diving elita – 14 skakača i 10 skakačica – dođe u Mostar, bit će to povratak na mjesto gdje je tradicija skokova s mosta duža od 450 godina. Mnoštvo vatrenih gledatelja će ih bodriti dok se budu suočavali s izazovom skokova s legendarnog Starog mosta u brzu i snažnu riječnu struju hladne Neretve.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!