Ilić: Uplatili smo doprinose i dobit ćemo licencu, a ne znam kako će ostali

Kod nas je stvar neuplaćenih doprinosa što nismo vodili kako treba i redovito plaćali. Jednostavno, nekad nismo imali dovoljno sredstava. Međutim to smo sad već riješili i očekujem da uskoro dobijemo licencu, kaže predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić

Prvostupanjska komisija za licenciranje NS-a BiH je između ostalih uskratila licencu za natjecanje u Premijer ligi i gabelskom GOŠK-u.

Klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostupanjskoj komisiji za licenciranje klubova NS-a BiH u roku od 8 dana od dana primitka pisanih odluka Prvostupanjske komisije za licenciranje klubova. U GOŠK-u tvrde da su već sve riješili, a zapelo je oko poreza.

– Kod nas je stvar neuplaćenih doprinosa što nismo vodili kako treba i redovito plaćali. Jednostavno, nekad nismo imali dovoljno sredstava. Međutim to smo sad već riješili i očekujem da uskoro dobijemo licencu, kaže predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić i dodaje:

– Mi smo tu najčistiji, ne znam kako će na primjer Borac ili Sloboda dobiti licencu. Nijednom igraču nemamo dužni ni marke.

U GOŠK-u to već smatraju gotovim, a fokusirani su na ono što ih očekuje u posljednja dva kola prvenstva. Naizgled su poslije ostanka dvije utakmice do kraja rezultatski nebitne, ali u klubu ističu da to nije tako. Borit će se za sedmo mjesto.

– Dosta menadžera i skauta dolazi na utakmicu s Borcem sljedeće subote. Sad imamo dosta zanimljivih igrača koji su napravili stvarno vrhunski rezultat. Nama je bitno da dobijemo Borac, biće to dobra utakmica. Nije svejedno hoćemo li biti sedmi ili osmi. Bh. Telecom nagrađuje klubove po osvojenoj poziciji, 35.000 maraka je sedmo mjesto, a 28.000 osmo mjesto. Na primjer, deseto mjesto nosi 12.000, a prvo 120.000. Posljednja dva ne dobivaju ništa. Nama je vrlo bitna razlika između 28.000 ili 35.000, napominje Ilić.

Lavovi su međutim već napravili odličan rezultat i kako god završile posljednje dvije utakmice prvenstva, u GOŠK-u će ovu natjecateljsku godinu pamtiti kao jako uspješnu.

– Stvarno smo napravili nevjerojatan rezultat, trener Feđa Dudić je uveo red i fanatizam. Odličan posao je napravio, ustvrdio je Ilić, a na pitanje o produžetku suradnje s šefom struke kazao:

– Dali smo mu šansu i uopće ne razmišljam o tome da bi mogao negdje otići iako još nismo ništa dogovorili za sljedeću sezonu. Računam da ostaje. Dobra volja postoji s obje strane i mislim da je samo pitanje vremena kad ćemo sjesti i dogovoriti se. Er.B.

Borac i Sloboda s velikim dugovima

Od klubova koji su izborili ostanak u Premijer ligi licencu nisu dobili još Borac i Sloboda. Banjolučani zbog duga nogometnoj školi Džaja (blizu 600.000 maraka), i morat će do 20. svibnja uplatiti 150.000 maraka, dok je tuzlanska Sloboda bez licence zbog ranijih dugova prema bivšim nogometašima, Adinu Džafiću, Muameru Zoletiću, Ameru Ordagiću i Aleksandru Subiću.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!