Imamović: Tražimo hitno zaustavljanje unutrašnjih migracija

U Tuzli je održana sjednica Kriznog štaba grada Tuzle na kojoj se javnosti obratio gradonačelnik i komandant Gradskog štaba Jasmin Imamović.

– Tražimo od Koordinacionog tijela za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara Bosne i Hercegovine, odnosno od Federalnog štaba civilne zaštite te Kantonalnog štaba civilne zaštite da se odmah zabrane unutarnje migracije. Tražimo da se zabrane kretanja iz gradova i općina u druge gradove i općine Bosne i Hercegovine. Izuzetak od ove zabrane može biti samo odlazak ljekaru i odlazak na posao – iznio je inicijativu Kriznog štaba Tuzle Jasmin Imamović.

Rekao je da se ova zabrana ne odnosi na transport roba.

– Ostanite kod kuće, čuvajte distancu jedni između drugih, perite ruke. Na sreću u Tuzli još uvijek nema registriranih i oboljelih na koronavirus, a ne znači da neće biti. U ovom trenutku nam je najvažnija disciplina građana. Od viših nivoa očekujemo zabranu unutarnje migracije – rekao je Imamović.

One thought on “Imamović: Tražimo hitno zaustavljanje unutrašnjih migracija

  • ožujak 24, 2020 at 10:57 am
    Permalink

    Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually understand what you’re talking approximately! Bookmarked. Kindly additionally consult with my site =). We may have a link exchange agreement between us!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!