Imate li seksualnih tegoba? Riješite ih prirodom!

Brojna istraživanja pokazala su da oko četvrtina muškaraca i trećina žena ima neku seksualnu smetnju, a najčešće su problemi erektilna disfunkcija, preruranjena ejakulacija, smanjena želja za seksom i nemogućnost postizanja orgazma ili uzbuđivanja. U mlađim dobnim skupinama nešto su češći prijevremena ejakulacija kod muškaraca i anorgazmija kod žena, dok su u starijim skupinama češći erektilna disfunkcija kod muškaraca, te problemi sa seksualnom željom i uzbuđenjem kod žena.

Uzroci seksualnih problema

Uzroci seksualnih problema mogu biti zaista brojni. Različite tjelesne bolesti, različiti lijekovi mogu biti pokretač ili okidač za razvoj seksualnih smetnji.

Osim toga,  i narušeno psihičko zdravlje (posebice depresija i anksiozna stanja) mogući je uzročnik, a anksioznost je važna za održavanje seksualnih problema (kad se jednom jave). Stres obično nije uzrok, ali se u stresu pojačavaju već postojeći seksualni problemi. Također, faktori rizika za erektilnu disfunkciju jesu: pušenje, fizička neaktivnost, šećerna bolest, povišen krvni tlak, povišene masnoće u krvi.

“Seksualne tegobe bismo mogli definirati kao mnogobrojne devijacije vezane uz seksualnost i seksualno ponašanje. Prema simptomima koji su prisutni, možemo ih podijeliti na tegobe kod žena i tegobe kod muškaraca. Tegobe kod žena se najčešće očituju u dvije faze, jedna je problem tijekom uzbuđenosti, druga tijekom orgazma. Vrijeme prije i tijekom seksualnog odnosa smatramo periodom uzbuđenosti. Neki od faktora koji remete prirodni tok razdoblja uzbuđenosti su smanjenje ili potpuni gubitak libida, bolovi pri penetraciji, vaginizam, pretjerana uzbuđenost”, smatraju stručnjaci.

Seksualni život

Ipak, seksualni život ljudi je vrlo kompleksan. Njegova uloga je mnogo veća od samog očuvanja vrste; on je izvor zadovoljstva i način je izražavanja ljubavi.

Stoga je važno i da se adekvatno suprotstavimo ovom problemu i o tome otvoreno razgovaramo s partnerom. Ovi problemi se mogu riješiti i uporabom ljekovitih biljaka, koje nam pomažu odgovoriti zahtjevima koje nam postavlja okruženje i mi sami, a da uz to budemo u stanju i uživati u životu.

Prirodni lijekovi

Stručnjaci navode neke od prirodnih lijekova:

Sepia je homeopatski pripravak koji propisujemo ženama koje imaju averziju prema seksu, koja je još naglašenija nakon poroda. Nezainteresirane su za obitelj, iskazuju mržnju prema onima koje vole.

Izrazito ženska remedija, Ammonium carbonicum, indicirana je kod žena koje imaju averziju prema suprotnom spolu. Vrlo često teže oponašati muškarce u odijevanju, frizuri, manirama, sportovima. Plačljive su ili tužne, imaju izrazit višak tjelesne težine. Mentalne sposobnosti su usporene.

Graphites – Žena ima averziju prema svim aspektima života, pa i prema seksu. Plačljiva je, neodlučna i opstipirana.

Homeopatski lijek Lycopodium, veliki polikrest (homeopatski lijek širokog spektra djelovanja ), češće se koristi u liječenju muškaraca, rjeđe kod žena.

Tegobe kod muškaraca su problemi uzbuđenosti, problem libida ili problemi tijekom odnosa. Najčešći lijekovi koje propisujemo su Agnus castus, Lycopodium, Caladium, Conium, Acidum picricum, Hyoscyamus, Zincum, Tarentula hispanica…

Agnus castus – remedija indicirana kod smanjene seksualne vitalnosti koja je udružena sa depresijom. Osoba je apatična i melankolična.

Lycopodium propisujemo osobama koje pate od seksualne iscrpljenosti i nedovoljne erekcije. Često ima preranu ejakulaciju.

Caladium je homeopatski lijek koji jako djeluje na genitalne organe. Javlja se jaka želja, ali ju prati slaba erekcija ili se javlja ejakulacija bez erekcije.

Conium – remedija koju dajemo kada je seksualna želja povećana, a moć smanjena.

Acidum picricum je poželjno propisati kada je prisutan prijapizam, bolne erekcije koje traju jako dugo.

Hyoscyamus, homeopatski pripravak, za muškarce je kod kojih je naglašena seksualna želja kad pacijent želi skidati odjeću i pokazivati se. Pati od seksualne manije.

Uzroci koji dovode do svih nabrojanih poremećaja, bilo da su u pitanju žene ili muškarci, jesu stres, umor, uzimanje nekih lijekova, depresija, konzumiranje alkohola…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!