Inspektori će u Mostaru provjeravati piju li djeca

U sklopu aktivnosti projekta “Mala matura bez alkohola” u prethodnom razdoblju održan je sastanak s predstavnicima Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.
Na sastanku su predstavljeni ciljevi projekta, kao i Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol.
Šef službe, Hilmo Đidelija je izrazio spremnost da kroz svoj rad Služba za inspekcijske poslove doprinese provedbi projekta. Služba za inspekcijske poslove će osigurati pojačan inspekcijski nadzor tijekom održavanja malih matura čime će se doprinijeti implementaciji Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti FBiH koji zabranjuje prodaju alkohola mlađima od 18 godina, navodi se na stranicama Centra za psihološku podršku Sensus. Kroz nastavak projekta organizirat će se sastanci s predstavnicima osnovnih škola, javnih institucija i Vijeća roditelja u cilju informiranja o važnosti dostavljanja izvještaja o lokaciji održavanja male mature nadležnim inspekcijama i policiji.
Zajednička Inicijativa o zabrani proslave mature u objektima koji toče alkohol će biti dostavljena Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ. Projekt se provodi u okviru programa Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!