“Insula” obilježava Svjetski dan dijabetesa

Udruga dijabetičara u Hercegovačko-neretvanskoj županiji “Insula” obilježit će 14. studenoga Svjetski dan dijabetesa u Mostaru, Međugorju i Čapljini, gdje će biti organizirano besplatno mjerenje šećera u krvi.

Tim povodom  bit će upriličeno i prikazivanje filma „Sigurno u dugi“.

„Safely in the Rainbow“ („Sigurno u dugi“), prikazuje život dječaka Pârisa i njegove obitelji od trenutka kada mu je dijagnosticirana šećerna bolest tip 1 u dobi od 2 godine, pa sve do mlade odrasle dobi. Film pruža jedinstven pogled u svakodnevni život njegove obitelji, od emocionalnog i burnog vremena u bolnici kada se obitelj mora suočiti s novom stvarnošću skrbi o mališanu koji iznenada živi sa šećernom bolešću, do postepenog učenja kako se nositi s usponima i padovima koje ta bolest donosi, priopćili su iz „Insule“.

Besplatno mjerenje šećera u krvi bit će organizirano u „Mepas Mallu“ u Mostaru, u Klubu „Gelenderi“ u Čapljini te u P.C. „Mališić“ u Međugorju, u vremenu od 18 do 20 sati. 

Iz “Insule” su pozvali sve građane da dođu, izmjere GUK i na taj način podrže rad Udruge i borbu svih dijabetičara iz BiH i svijeta.

error: Content is protected !!