Internetom se širi opasan Tide Pod izazov

Internetom su se dosad širile svakakve gluposti koje (srećom) ljudima uglavnom brzo dosade pa zbog njih i nema potrebe za većom intervencijom. No, nažalost, ponekad te gluposti prerastu u nešto opasno poput najnovijeg trenda koji se širi internetom – Tide Pod Challenge.

Ljudi su se, iz samo njima poznatih razloga, počeli snimati kako u usta stavljaju i grizu paketiće s tekućim deterdžentom, što je zbog sastava tekućine izuzetno opasno te može imati posljedice po zdravlje.

“Izazov” je najprije počeo kao šala, no sada je postao viralan do te mjere da je morao reagirati i YouTube, a oglasio se i proizvođač deterdženta Tide, tvrtka Procter & Gamble, te najoštrije osudio najnoviji trend, piše The Guardian. U izazovu najčešće sudjeluju djeca i tinejdžeri, nesvjesni da deterdžent u ustima može izazvati opekotine trećeg stupnja na području usta, nosa i grla. CBS piše da je najmanje deset smrtnih slučajeva bilo povezano s ovim trendom. YouTube je zbog toga počeo aktivno uklanjati sve snimke opasnog trenda.

“Smjernice YouTubea zabranjuju sadržaj koji je namijenjen poticanju opasnih aktivnosti koje mogu prouzročiti fizičku štetu. Radimo na brzom uklanjanju videozapisa koji krše naša pravila”, rekli su iz YouTubea.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!