Inzko uputio čestitku Franji Topiću: Hvala vam na neumornom radu!

Obzirom da sam upoznao duh i rad Napretka, optimističan sam da će se djelatnost uspješno nastaviti u duhu osnivača iz 1902 godine, ali i u duhu dogogodišnjeg predsjednika Društva, prof. Franje Topića- poručio je Inzko

U povodu Skupštine Napretka, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko uputio je čestitiku zastupnicima. Inzko je izrazio žaljenje što zbog odlaska u Japan nije mogao prisustvovati Skupštini.

– Htio bih pozdraviti sve nazočne i zahvaliti prof. Topiću na njegovom neumornom i dugogodišnjem radu. Svako ima svoje uspomene na prof. Topića, pa tako i ja.Upoznao sam ga kao prvog čovjeka iz Sarajeva, nekoliko dana nakon potpisivanja Daytona, u prosincu 1995 godine. Stigao sam u Sarajevo avionom Ujedinjenih nacija, u razoreni i nepoznati grad i bio sam dosta uplašen. Prof. Topić se samo smješkao, jer mu je itekako bila poznata situacija u Sarajevu u vrijeme rata, iako je naše upoznavanje bilo po okončanju rata. Dao mi je dobre savjete i zračio je optimizmom. To je i jedna od njegovi najjačijih vrlina: optimizam i vesela vijest Evanđelja. Kasnije sam nazočio na Napretkovim simpozijima, koncertima i drugim manifestacijama i uvjek sam naišao na te pozitivne karakteristike predsjednika Društva.

Isti idealistički i borbeni duh i neverojatnu energiju sam upoznao takodjer i kod Podružnice Napredak u Beču, i kod predsjednika te podružnice, gospodina Filipa Zloušića. Ponosan sam na članstvo Društva i na mog predsjednika prof. Topića. On odlazi sa svoje funkcije nakon 29 godina, ali i to je dobra vijest, da će mladi preuzeti Napredak i da će se rad uspješno nastaviti. Tako rade dobra Društva. Upoznao sam i podružnice u Zagrebu, Beču i Orebiću, a osobito Središnjicu u Sarajevu. Obzirom da sam upoznao duh i rad Napretka, optimističan sam da će se djelatnost uspješno nastaviti u duhu osnivača iz 1902 godine, ali i u duhu dogogodišnjeg predsjednika Društva, prof. Franje Topića- poručio je Inzko.

error: Content is protected !!