Ivan Rakitić: Pjanić je najpodcjenjeniji igrač na svijetu

Dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić rekao je tijekom jednog intervjua kako se nada da može s reprezentacijom osvojiti naslov europskog prvaka na ovogodišnjem Euru te kako Hrvatska zbog svojih mladih igrača ima dobru budućnost.

 – Nadam se da će Hrvatskoj ići dobro, ima jako puno mladih i to jako dobrih igrača. Oni mogu napraviti bolje stvari nego sadašnja generacija, rekao je Rakitić u razgovoru za portal Bleacher Report.

Upitan bi li radije ove godine osvojio Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka s Barcelonom odgovorio je:

 – Radije bih osvojio Euro jer sam već osvojio Ligu prvaka.

Rakitiću je još uvijek žao što je 2018. s Hrvatskom izgubio u finalu Svjetskog prvenstva 2-4 od Francuske pa kaže kako bi “osvojenu Ligu prvaka zamijenio naslovom svjetskog prvaka”.

 – Bez ikakve sumnje. Puno je prilika za osvojiti Ligu prvaka, no osvojiti Svjetsko prvenstvo je jako teško, napomenuo je.

Kaže kako ga je to prvenstvo u Rusiji promijenilo.

 – Jako me je promijenilo. Bili smo ondje do posljednjeg dana, a izgubiti u finalu bilo je doista teško. Osjetio sam kako se čitav svijet bio zaljubio u nas a to je bilo nešto posebno. Nikada to neću zaboraviti, rekao je Rakitić iza kojega je 106 nastupa za reprezentaciju.

Rakitić će u ožujku napuniti 32 godine, a s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Portugalski trener José Mourinho rekao je jednom prilikom na televiziji kako je Rakitić najpotcjenjeniji nogometaš na svijetu.

 – Puno ih je. Mourinho je rekao da sam to ja te je imao pravo (smijeh). Puno je takvih igrača no po meni je to Miralem Pjanić iz Juventusa, istaknuo je hrvatski reprezentativac koji na Camp Nou igra od ljeta 2014. godine. Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!