Ivanković: Naša rana forma iznenađuje, to treba iskoristiti protiv Širokog

Subota je Pod Bijelim brijegom rezervirana za hercegovački derbi kojeg Zrinjski jako želi dobiti i tako svezati dvije pobjede na startu sezone. Pomoćni trener Mario Ivanković uvjerenja je da možda čak i neočekivano dobra forma Plemića na startu sezone može biti prevaga, ali dobro zna da je i Široki dobro krenuo.

– Široki je puno ozbiljnija ekipa nego su bili prošle sezone i zato smo se na posljednjim treninzima maksimalno spremali za ono što nas čeka u subotu. Ostvarimo li drugu pobjedu u dva kola, uz to u derbijima, bit će to start iz snova, rekao nam je Sliškovićev pomoćnik Mario Ivanković, koji se usput osvrnuo na partiju Plemića iz prvog kola i onu vrlo, vrlo važnu startnu pobjedu s Koševa.

– Svaka je pobjeda važna, posebno u gostima, a još više protiv Sarajeva. Momci su pokazali da su vrlo brzo prebrodili razočaranje zbog nesretnog ispadanja iz Europe, gdje nam je ponajviše nedostajalo iskustva.

Priznao je i da ga je donekle iznenadila forma Plemića, ako u ovoj ranoj fazi prvenstva u istoj možemo pričati…

– Već smo u zavidnoj formi, što je na početku prvenstva pomalo iznenađujuće. Očekivali smo snažan početni pritisak Sarajeva, ali smo im brzo zabili gol i jedina je šteta što ih nismo dokrajčili već u prvom dijeli. Primili smo glup gol, ali u nastavku odigrali odlično i još jednom pokazali karakter.

Sve stoji, no u subotu se treba iznova dokazati, a rival iz susjedstva i također vrlo raspoložen na startu sezone. Široki je odradio četiri europske utakmice i bez obzira na umor na startu prvenstva Slobodi na pecari pokazao gdje joj je mjesto (2:0)…

– U Europi im je, kao i nama, nedostajalo možda malo više iskustva…, to su jednostavno takve nijanse da iskusniji rival poput Aberdeena iskoristi svaku vašu greški i kazni vas. Ali su zato protiv Slobode pokazali svu svoju moć.

Koliko je Široki zaista snažniji nego prošle sezone i na koji način, još ćemo vidjeti kako prvenstvo odmicalo, no Ivanković već sada zna da tim s Pecare ima kvalitetu zaprijetiti prvaku.

– Defanzivno su postali odgovorniji, ali ne smatram da će se isključivo braniti…, u Mostaru nikada nisu igrali tako, a i sada trener Sablić poručuje da se dolaze nadigravati. Ja prije svega očekujem dobru utakmicu i pune tribine, a na kraju neka pobijedi bolji.

Jamak vjerojatno out, Handžić sigurno neće konkurirati

Iz Zrinjskog su najavili da bi u subotu Pod Bijelim brijegom mogli biti jači za tri do četiri nova igrača u odnosu na derbi na Koševu, no čini se da je to ipak bila malo previše optimistična najava. “Jamak je u srijedu odradio puni trening, ali nismo sigurno da ćemo se upustiti u rizik i gurnuti ga u vatru”, rekao nam je Ivanković, koji je usput prokomentirao i mogućnost nastupa novog igrača, Harisa Handžića: “Handžić nije tjelesno spreman, odlučili smo da je potreban dodatni rad da bi konkurirao.”

Sudi Tomislav Čuić
Hercegovački derbi sudit će Tomislav Čuić (Tomislavgrad), a njemu će asistirati Goran Dujak (A1, Odžak), Elvis Prošić (A2, Cazin), Elvis Mujić (4, Banovići), Admir Šehović (Sarajevo) i Haris Kaljanac (Sarajevo). Delegat utakmice bit će Mirko Milošević (Zvornik), a kontrolor suđenja Sead Kulović (Sarajevo).

Piše: Slaven Nikšić, [email protected]

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!