Ivelja: Moramo se zdravstveno konsolidirati da bi odigrali najbolje što možemo

S obzirom da su u teškom rasporedu koji ih je ubacio u krug utakmica sa članovima ABA lige (prvog i drugog ranga), za košarkaše Čapljine je jako važan susret 8. kola Lige 12 s Bratuncem protiv kojeg igraju u nedjelju (19 sati).

Sudari s ekipama koje su sastavile momčadi za viši rang predstavljaju lijep izazov i motiv za nadmetanje, ali objektivno ipak nisu dueli u kojima bi se momčad trenera Borisa Džidića mogla previše bodovno okoristiti. Zato sljedeći meč ima posebnu važnost.

 – To nam je možda najbitnija utakmica dosad. Pošto igramo protiv jake i iskusne ekipe na svom terenu, moramo dati sve od sebe da pobijedimo. Ne bih htio nametati nikakav pritisak, ali moramo se zdravstveno konsolidirati da bi odigrali najbolje što možemo, kaže krilni centar Čapljinaca Vladimir Ivelja.

U utorak je Čapljina poražena u Aleksandrovcu od Igokee sa 73:59.

 – Na trenutke smo djelovali dosta dobro, bolje nego u prethodnim utakmicama, a onda smo također u pojedinim trenucima imali određene greške. Uvijek može i mora bolje. Imamo dosta prostora za napredak, dodao je Ivelja.

Najveći problem Čapljinaca je što u posljednje vrijeme imaju dosta problema s virozom i ozljedama. To je ekipa koja ionako nema širok roster tako da svaki pojedini izostanak predstavlja nenadoknadiv gubitak.

 – Istina je da je u posljednjih 15-ak dana stanje malo teže. Nikako da se spojimo na treninzima i na utakmicama, a uz sve to uhvatio nas je i nezgodan raspored. Volio bih da budemo zdravi što bi garantiralo da se možemo nositi s Bratuncem. Ovako se u prethodnim mečevima vidjelo koliko nam fali svaki pojedini igrač, rekao je trener Čapljine Boris Džidić.

On smatra da Čapljinu očekuje još teža utakmica nego je bila protiv Sparsa u Čapljini.

 – Bratunac je napravio dosta, dobili su Slobodu kući, od Igokee su u zadnjim sekundama izgubili i to je zaista jedna dobra i iskusna ekipa. Imaju tri Amerikanca koji su željni dokazivanja, odmah su iza ekipa iz ABA lige. Kvalitetniji su od nas, ali mislim da se s njima može igrati. Sve će ovisiti u kakvom rosteru ćemo i mi izaći, kaže Džidić koji će čekati dan utakmice da bi donio odluku tko će od rovitih košarkaša zaigrati.

 – Nezgodna je situacija, ali ne možemo iz ove kože. To što imamo pokušat ćemo iskoristiti da dobijemo. Mislim da bi nam pobjeda jako puno značila psihološki i bodovno, zaključio je Boris Džidić. Er.B.

Mulaomerović: Ova ekipa može puno bolje

Po odlasku Josipa Pandže na klupu Slobode je stigao Damir Mulaomerović koji će debitirati protiv Širokog.

 – Trebat će nam malo vremena da se upoznamo, da se saživimo zajedno i napravimo dobru atmosferu, da pokušamo da izađemo iz rezultatske krize. S onim što sam vidio u tri utakmice koje sam gledao i analizom koju sam napravio, mislim da definitivno na individualnom i timskom planu možemo puno bolje. Ali trebat će malo strpljenja, izjavio je Mulaomerović.

error: Content is protected !!