Iz HDZ-a potvrdili da će primiti radnike Aluminija, ali vrijeme i mjesto još nisu otkrili

Predstavnici HDZ-a BiH održat će u četvrtak, 11. srpnja, sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija d.d. Mostar kako bi što prije došli do kratkoročnog, dugoročnog, ali i trajnog rješenja za to poduzeće koje je noćas prestalo s radom, priopćeno je u srijedu iz te stranke.

Kažu kako će sutrašnji sastanak s menadžmentom i novim Nadzornim odborom dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije.

U HDZ-a BiH ocjenjuju kako svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada, kako kažu, treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova.

 “U ovom trenutku ključna je smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnju štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja. Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja”, kaže se u priopćenju HDZ-a BiH iz kojeg napominju da će mjesto i vrijeme sastanka naknadno biti objavljeni.  

error: Content is protected !!