Izetbegović provodi ‘lagumdžizaciju’ SDA

Vjerojatno ćemo nas četvorica narednih dana imati konzultacije i sve što mogu reći jest da se ide u pravcu formiranja novog kluba u Parlamentu BiH s četiri zastupnika za sada, s mogućnošću proširenja u nekom narednom periodu, barem prema onome što ja znam kakvo je stanje u Klubu SDA, kazao je za TV1 Sadik Ahmetović, ukoreni zastupnik SDA u Parlamentu BiH govoreći o političkom djelovanju sankcionirane četvorke.

Na pitanje kako će dalje politički djelovati, Ahmetović kaže da će sve ono što bude interes građana zemlje i države BiH imat potporu novog kluba zastupnika. “Siguran sam da nećemo slušati lidere i lidera i ono što oni budu predlagali u Parlamentu BiH. Pokušat ćemo kroz svoje djelovanje Parlamentu vratiti dostojanstvo, njegov kapacitet i ustavnu nadležnost“, kazao je on.

Komentirajući ukore koje im je izreklo Predsjedništvo SDA u kontekstu neglasanja u svezi Zakona o akcizama, sugovornik TV1 ističe da ne prihvaća takvu vrstu komunikacija i da će oni sigurno uložiti amandmane na Zakon koji će sigurno biti kvalitetni i zaštitit će poljoprivrednike.

“Što se tiče ‘žutih kartona’, ja ne prihvaćam takvu vrstu komunikacije s najviše razine SDA, s razine predsjednika Izetbegovića jer je to neprimjeren način komuniciranja s bivšim potpredsjednicima, s članovima Parlamenta BiH. To više govori o njemu i načinu na koji vodi stranku te o odnosu prema ljudima. Mi nismo i nećemo biti poltroni Bakira Izetbegovića, ne prihvaćamo takvu vrstu ucjena, pa rekao bih i prijetnji koje je izrekao na konferenciji za novinstvo“ kazao je Ahmetović dodavši da je Izetbegović svojim izjavama zalupio vrata razgovorima s ozbiljnim ljudima, ne samo unutar, već i izvan SDA.

Ahmetović je odbacio glasine o svom prelasku u neku drugu stranku kazavši da nema ambicije niti želje te vrste.

Osvrnuo se i na stagnaciju pojedinih političara nakon što su napustili svoje matične partije.

“Ukazivao sam na ono što radi Izetbegović, da u potpunosti provodi ‘lagumdžizaciju’ SDA. Što će rezultat takve politike biti, vidjet ćemo 2018., a pozivanje na bošnjačko jedinstvo je potpuno pogrešna teza jer ona unaprjeđuje i hrvatsko i srpsko jedinstvo iz kojeg proizlaze nacionalizmi koji nisu dobri za BiH. Moramo graditi pripadnost državi i afirmirati takve politike. Bakir nije Alija. Kada je Alija Izetbegović vodio SDA i Bošnjake, nitko nije imao šansu jer je on bio veličina, a to Bakir nije. Svi koji se ograde od njegove politike, siguran sam, imat će uspjeh“, zaključio je Ahmetović.

error: Content is protected !!