Izjava da će “dečki iz HVO biti ‘Agrokor’ za hrvatske branitelje’ opasna i podmukla konstrukcija

U otvorenom pismu Predragu Matiću, Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ-HB ocjenjuje da je njegova izjava da će “dečki iz HVO biti ‘Agrokor’ za hrvatske branitelje’ opasna i podmukla konstrukcija cilj koje je podjela hrvatskih branitelja, stvaranje mržnje i raskola na temeljima hrvatske države koja je nastala na Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obrambeni, legitiman i oslobodilački, koji su obranili zajedničkim snagama branitelji HV i HVO-a.

“Koristiti branitelje iz Domovinskog rata za svoje političke neuspjehe i osobne frustracije je ispod svake razine političke i povijesne korektnosti i ljudskog dostojanstva i o Vama najviše govori. Vaša politička ambicija i javno djelovanje, prema našem uvjerenju, jedan je od glavnih uzroka pada političkog rejtinga SDP zadnjih godina.

Vi ste u biti kamen smutnje i razdora unutar hrvatskih branitelja. Vaš rad dok ste bili ministar branitelja u Vladi Hrvatske je bio bez imalo solidarnosti, općenito prema braniteljima i članovima njihove obitelji, izrazito bahat i rastrošan što je utvrdila i državna revizija. Ne prežete ni od čega, niti Vas je briga za štetne posljedice Vaših izgovorenih riječi. Vi niste socijaldemokrat niti imate potrebne nacionalne i ljudske atribute za angažman na političkoj sceni, za Vas ne važi Ustav RH niti nas Vi smatrate hrvatskim državljanima“, stoji u reagiranju koje u ime Koordinacije potpisuje prim.prof.dr.sc. Miljenko Lugonja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!