Izvedena vježba spašavanja sa skijaškog šestorosjeda

U pripremama za predstojeću skijašku sezonu, Gorska služba spašavanja (GSS), Stanica Sarajevo, na planini Bjelašnici je izvela tehničku vježbu spašavanja s vertikalnog transporta skijaša, saopćila je ta stanica.

Vježba je izvedena na na lokalitetu Heliodroma kao zoni odgovornosti (stub iznad Vučije jame do izlazne stanice) GSS-a, Stanice Sarajevo, po elaboratu o spašavanja u slučaju zastoja šestorosjedne žičare na Bjelašnici.

Ovakve viježbe se provode s ciljem uhodavanja timova i usklađivanja opreme za spašavanje sa žičara, a prateći svjetske standarde u toj vrsti spašavanja.

Vježba je uključila sve aktivne članove Gorske službe spašavanja, Stanice Sarajevo, koji će i ovu godinu provesti kao dežurni tim na Bjalašnici i Igmanu.

Predsezonska vježba spašavanja s vertikalnog transporta je sastavni dio dobre saradnje koju Gorska služba spašavanja, Stanica Sarajevo, ima s firmom ZOI 84, kao i sastavni dio ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji između ovih dviju organizacija.  

One thought on “Izvedena vježba spašavanja sa skijaškog šestorosjeda

  • siječanj 7, 2020 at 3:13 pm
    Permalink

    It is perfect time to make some plans for the long run and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I may I wish to recommend you few attention-grabbing issues or advice. Perhaps you can write subsequent articles regarding this article. I want to read even more issues approximately it!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!