Jandroković: Milanović je negativan i bijesan jer nije i neće biti na vlasti

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković kazao je kako je SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović “kontinuirano negativan i bijesan” stoga jer nije i neće biti na vlasti te ga je opetovano prozvao da objavi s kim je radio tijekom protekle tri godine.

“On kroz cijelu kampanje izgovara klevete, uvrede, optužuje bez ikakvih argumenata. Sva moja imovina, od početka moje političke karijere uvijek je bila u mojoj imovinskoj kartici, sve sam uvijek objašnjavao i sve je bilo uvijek dostupno. Za razliku od toga, Zoran Milanović skriva s kime je radio zadnje tri godine, ne želi reći kako je zaradio novac, tko ga je plaćao, za koje usluge i to je sumnjivo”, izjavio je Jandroković uoči tradicionalnog unošenja Betlehemskog svjetla u Zagrebačku katedralu, prenosi Hina.

Kazao je i kako Milanovića ne optužuje već ga poziva da javnosti kaže u zadnjem tjednu kampanje, što je radio, tko ga je plaćao i je li zaslužio novac koji je dobio.

Protukandidati Kitarović optužuju, vrijeđaju, tračaju i podmeću

Na pitanje zbog čega HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ne pristaje na sučeljavanje Jandroković je kazao kako je to zbog toga što njezini protukandidati optužuju, vrijeđaju, tračaju i podmeću.

“Nema rasprave o programima. Ovo je jedna od najlošijih kampanja kada je u pitanju iznošenje argumenata, vlastitih programa, pozitivnog stava. Jedina koja se pokušava predstaviti na taj način je upravo naša kandidatkinja. Dakle, kandidati koji žele doći na njezino mjesto ogorčeni su, ljuti, bijesni, napadaju je na neprimjereni način, imate seksističkih izjava”, nabrajao je Jandroković.

Rekao je i da je HDZ za kampanju Kolinda Grabar Kitarović do sada dao 1,2 milijuna kuna no i dodao da se ti podaci mijenjaju iz dana u dan. “Jedan dio troškova njezine kampanje pokrit će se donacijama koje idu izravno na račun predsjedničke kandidatkinje, a jedan dio sredstava uplatit će HDZ”, pojasnio je. Osobno je, kaže, uplatio 10 tisuća kuna.

Na pitanje jesu li predstojeći predsjednički izbori ujedno i izbori za ostanak na čelnim funkcijama u stranci, glavni tajnik HDZ-a Jandroković je uzvratio da su ovo izbori za predsjednika RH, “a sve ostalo pojedini kandidati koriste kao svoj promidžbeni alat kako bi, po njihovoj ocjeni, motivirali birače”.

“S jedne strane imate pozitivnu i optimističnu Kolindu Grabar Kitarović, a s druge strane imate negativce, ljude koji su bijesni, ogorčeni i sivi, a to su Zoran Milanović i Škoro”, zaključio je Jandroković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!