Janjoš: Ne odričemo se titule; Petrović: Nećemo igrati na bod

 

Sarajevo kao domaćin zaostaje četiri boda za vodećim Željezničarom, ali pobjedom Bordo tima najviše bi se okoristio Zrinjski, koji bi se pobjedom u Bijeljini uoči zadnjeg kola vratio na vrh

Sarajevo – Željezničar. Vječni derbi. Za jedne i druge nema veće utakmice, s tom razlikom da je ovog puta ulog maksimalno velik. Igra se za ostanak u borbi za naslov.

Sarajevo kao domaćin zaostaje četiri boda za vodećim Željezničarom, ali pobjedom Bordo tima najviše bi se okoristio Zrinjski, koji bi se pobjedom u Bijeljini uoči zadnjeg kola vratio na vrh. Pa ipak, u Bordo timu dobro znaju da ih samo pobjeda ostavlja u utrci.
– Na derbijima ne trebaju posebni motivi, dovoljno je samo reći – derbi. Ova sedmica je bila jako zahtjevna i naporna, prvo Zrinjski, pa zatim finale Kupa protiv Širokog. Moram čestitati svojim igračima, po meni smo zaslužili trofej, ali što je tu je, rekao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš, dodajući otvoreno kako se boji umora kod ekipe.
Nije mu legla ni situacija s Nerminom Crnkićem i Edinom Rustemovićem, koje su navijači bukvalno potjerali iz glavnog grada.

– Dva sjajna momka su već napustila grad Sarajevo. Tužan sam zbog tih scena, ponašanje pojedinaca je neprihvatljivo, ti pojedinci nisu navijači Sarajeva. Rustemović i Crnkić to nisu psihički izdržali, prijetnje su bile stravične i morali su otići. Da nije derbi pred nama, ja kao Mehmed Janjoš bih uradio nešto drugo, ali ovo je posebna utakmica. Na ovoj utakmici neće igrati Rustemović, Crnkić, Mihojević i Husejinović. Izostanak tih igrača za je nas veliki hendikep, ali učinit ćemo sve da obradujemo naše prave navijače. Iskreno se nadam da će nam sve ove ružne stvari biti dodatni motiv u derbiju.

Toliko je rekao o nemilim scenama. Važniji detalj, vječnog rivala, također je prokomentirao.

– Željo je čvrsta ekipa koja igra dobro i koja prima malo golova. To je ekipa koja ima svoj cilj. Pred nama je utakmica u kojoj ćemo dati zadnji atom snage da dođemo do tri boda, jer matematički još imamo šansu biti prvaci, toga ne odričemo.
Plavi su u boljoj situaciji, ali i pod većim pritiskom.

– Sigurno je derbi za nas utakmica sezone. Sa ovom utakmicom možemo staviti temelj za titulu, bitno je izići na teren kao protiv Zrinjskog, rekao je Željin šef Slavko Petrović.
– Sve te spekulacije da je Sarajevo umorno i psihički palo, padaju u vodu, jer derbi ima sasvim druga pravila. Mi smo u prednosti jer naš motiv mora biti veći i igrači moraju dati sve da dođu do pozitivnog rezultata, dodao je pa se za trenutak vratio na remi u Krupi, gdje su Plavi sami sebi zakomplicirali život i vratili Zrinjski u utrku.

– Krupa nas više ne interesira, imali smo analizu i znamo gdje smo bili loši. Imamo svoj plan za igru, ali ovdje ne bih o tome pričao. Tek na terenu treba vidjeti kako smo to ispoštovali. Na bod se ne može igrati i uvijek ćemo ići na pobjedu, zaključio je. J. S.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!