Jerko Ivanković Lijanović oslobođen svih optužbi!

Apelacijski odjel Suda BiH izrekao je danas oslobađajuću presudu Jerki Ivankoviću Lijanoviću, bivšem ministru u Vladi FBiH i lideru stranke Radom za boljitak. Tako je oslobođen je svih optužbi Tužiteljstva BiH.

Osim Jerke Lijanovića, optužbi su oslobođeni i njegov brat Slavo Ivanković Lijanović, ali i Milorad Bahilj, bivši ministar trgovine u Vladi FBiH, Željko Mikulić, Mirjana Šakota, Mirko Galić, Miroslav Čolak i Draženko Kvesić. Riječ je o ponovljenom suđenju. Prije dvije godine, Jerko Lijanović je bio osuđen na 12 godina zatvora, ali je osuđujuća presuda u svibnju ove godine ukinuta i naređeno je novo suđenje. Optužnica je optuženog Jerka Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, neplaćanje poreza i porezne utaje, te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Bile su optužene i pravne osoba „Farmer“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neplaćanje poreza, Pravna osoba „Farmko“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s produženim krivičnim djelom porezne utaje i neplaćanje poreza, kao i pravna osoba „Optimum“ d.o.o. Široki Brijeg – organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom porezne utaje.

2 thoughts on “Jerko Ivanković Lijanović oslobođen svih optužbi!

 • studeni 8, 2019 at 3:40 pm
  Permalink

  Lopovi se oslobađaju da mogu i dalje da kradu a mi ,glupi narod,ćemo to platit neupaljenim svjetlima i ne vezanjem pojasa,bravo BiH sudstvo,vi ste najcrnja rupa u povjesti ljudske vrste

  Reply
 • studeni 8, 2019 at 5:57 pm
  Permalink

  Pitam se kakkav je to sudija i kakva je to strucnost posebno Suda BiH ili Kantonalnog suda i drzavni Tuzilac suda BiH cija presuda i optuznica padne ko kruska sa grane. Pravo su inace studirali i zavrsavali moleri, bravari, frizerke i poneki trgovac.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!