Jeste li bili na ovim plažama? (FOTO)

Dok hrvatski ugostitelji ove sezone muku muče s nedostajućom radnom snagom strani mediji itekako promoviraju hrvatski dio jadranske obale, a posebno Dalmaciju.

Sa svojim sazviježđem kristalnih uvala, ugled Hrvatske među ljudima željnima sunca je sve jači. Bacite pogled na nama omiljene plaže direktno na dalmatinskoj obali, napisao je renomirani francuski časopis Vogue kao uvod u predstavljanje osam, po njima, najljepših dalmatinskih plaža.

Evo kako su ih opisali:

Plaža Zlatni rat

Poznat i kao Zlatni rog, ovaj pješčani dio, zapadno od grada Bola, jedno je od najomiljenijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj, ne samo radi tirkizne boje mora, već i zbog brojnih vodenih sportova, bilo da se radi o jedrenju ili vožnji kajakom.

Plaža Punta Rata u Brelima

Nalazi se na Makarskoj rivijeri u Hrvatskoj. Plaža Punta Rata dokaz je da mediteranski raj još postoji. U pozadini su stijene i borovi te je lako pronaći mirno mjesto ili čak unajmiti i ležaljku za sunčanje.

Plaža Betina špilja 

Nalazi se nedaleko od Dubrovnika. Plaža Betina je smještena iza stjenovite špilje. Lijepo je očuvana, a do nje se može samo morskim putem, vodenim taksijem ili kajakom.

Plaža Stiniva na Visu

Bila je skrovište vojnika za vrijeme Drugog svjetskog rata, a danas se Stiniva smatra jednom od najljepših plaža u Hrvatskoj. Pristup plaži je nezgodan, no to je čini još ljepšom. 

Privatna plaža Little Green Bay

Na otoku Hvaru hotel Little Green Bay posjeduje jedan od najljepših kutaka regije. Uokvirena stablima maslina, plaža je okružena mekanim ležaljkama, a gosti hotela mogu iskoristiti najbolje od toga uz maske za ronjenje i pedaline koje hotel nudi.

Nugal plaža u Tučepima

Još jedna bajkovita mediteranska destinacija nalazi se na Makarskoj rivijeri. Nugal plaža je smještena među stijenama gdje dodiruje mirno Jadransko more. Nalazi se na sunčanoj strani planine Biokovo i omiljena je među nudistima.

Plaža Dubovica

Nalazi se na otoku Hvaru. Plaža Dubovica označava sve što trebate ljeti, skrovište od vjetra, bistro mirno more, idealno za otkrivanje prekrasnog podvodnog života.

Plaža Banje

S panoramskog pogleda na stari grad Dubrovnik i šljunčanu plažu, Banje je jedna od najpoznatijih plaža na jugu Dalmacije. Pola toga je privatno i moguće je unaprijed rezervirati ležaljke za sunčanje kako biste preduhitrili ljetnu gužvu.

U svakom slučaju, Francuzi su dali dobar prijedlog gdje otići na kupanje možda i ovoga vikenda, jer neka od ovih mjesta su jako blizu granice BiH. 

error: Content is protected !!