Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, u Mostar stižu s namjerom dana pretposljednjoj stanici sezone zapečate titule.

Do 24. kolovoza i petog gostovanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru ostalo je još svega nekoliko dana.

Pripreme za natjecanje najboljih svjetskih skakača i skakačica su u punom jeku, aatmosfera pred još jedan sportski spektakl na Starom mostu se zagrijava.

Natjecanje koje je u sva četiri dosadašnja mostarska izdanja doživjelo veliki uspjeh, s nestrpljenjem se iščekujeu gradu na Neretvi.

Skakači dolaze u srijedu

Karavan sa svjetskom cliff diving elitom u našu zemlju stiže u srijedu, a već idućeg dana će biti održanprvi trening na 27 metara visokoj platformi koja će biti podignuta na Starom mostu. Prve dvije serije natjecateljskih skokova na rasporedu su u petak 23. kolovoza, u 15 sati.

Veliko finale zakazano je za subotu 24. kolovoza, a program počinje u 13 sati. Na Starom mostu će nastupiti 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga, koji svojim fantastičnim skokovima u nevjerici ostavljaju gledaocediljem planete.

 Očekuje se da će, kao i na prethodnim natjecanjima, imati gromoglasnu podršku publike koja će preplaviti prostor ispod i oko Starog mosta.

Hunt i Iffland love titule

Aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, u Mostar stižu s namjerom dana pretposljednjoj stanici sezone zapečate titule. Iffland ima i dodatni motiv: trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u povijesti prvenstva još uvijek nedostaje pobjeda na Starom mostu.

I ove godine u suradnji sa Željeznicama Federacije BiH za gledatelje je organiziran poseban prevoz talgo vozom iz  Sarajeva na natjecanje u Mostaru.

Voz iz Sarajeva kreće u subotu 24. kolovoza 2019. u 9:15 sati, a povratak iz Mostara je planiran istog dana u 19:00 sati. Karte se od ponedjeljka mogu kupiti na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu. Poučeni iskustvom ranijih godina, organizatori preporučuju blagovremenu nabavku karata.

Old Town Street Fest, koji je već par godina popratni program natjecanja, obećava odličan provod i u večernjim satima. U petak 23. i subotu 24. kolovoza mnogi popularni domaći i regionalni izvođači će na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljati publiku na brojnim koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima.

error: Content is protected !!