Još jedna smrt u BiH od korone virusa

Imamo prvu žrtvu koronavirusa u Republici Srpskoj. To je starija gospođa koja je jučer primljena na Kliniku za infektivne bolesti i kod koje je potvrđen koronavirus, rekao je danas Alen Šeranić, ministar zdravstva u RS-u.

Žena je primljena u bolnicu je s teškom kliničkom slikom i sa razvijenom upalom pluća. Bolovala je od niza kroničnih bolesti, a bila je u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Trenutno na klinici u Banjoj Luci od 28 pacijenata njih 25 je sa srednje teškom kliničkom slikom dok su tri pacijenta na respiratoru.

Ovo je do sada šesta žrtva koronavirusa u BiH, a prva u RS-u. U BiH trenutačno je 262 zaraženih, a pet osoba se oporavilo.

Banja Luka – 104, Konjic – 21, Sarajevo – 15, Široki Brijeg – 12, Mostar – 10, Laktaši – 10, Bosanska Gradiška – 9, Tuzla – 8, Kozarska Dubica – 8, Bihać – 7, Goražde – 6, Teslić – 5, Zenica – 4, Prnjavor – 4, Grude – 4, Bijeljina – 4, Čelinac – 3, Modriča – 3, Kneževo – 3, Brčko – 3, Čitluk – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prijedor – 2, Derventa – 1, Kotor Varoš – 1, Novi Travnik – 1, Lukavac – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Bosanska Krupa – 1, Ribnik – 1, Doboj – 1

error: Content is protected !!