Kabiri dolazi u Mostar na razgovore o Aluminiju

Izraelsko-kineska Abraham grupacija oglasila se nakon što je Vlada FBiH na sjednici od 20. veljače zaključila da ne može dati suglasnost na memorandum u vezi s preuzimanjem Aluminija koji je, kako je rečeno, pun tehničkih grešaka i neprihvatljivih uvjeta.

U priopćenju su naveli da će 28. veljače menadžment i pravni tim Abraham grupacije doći u Mostar radi razgovora o Vladinim primjedbama u vezi s predloženim ugovorom o lizingu.
“Kako smo naglasili tokom cijelog pregovaračkog procesa, za radnike Aluminija vrijeme je dragocjeno i oni se mole za brzo i stabilno rješenje. Stoga će Amir Gross Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Group 1. ožujka održati sastanak s radnicima da bi odgovorio na sva njihova pitanja, a posebno u vezi s ugovorom o lizingu. Abraham grupacija i njeni partneri spremni su odmah započeti provođenje strateškog plana prema predloženom sporazumu, priopćeno je, objavio je Klix.ba.

Ministar energije, industrije i rudarstva FBiH Nermin Džindić prije nekoliko dana na konferenciji za novinare kazao je kako je u ugovoru navedeno da Vlada Federacije treba ispoštovati da će Aluminij Industry kao novoosnovana kompanija imati besplatnu eklektičnu energiju najmanje pet godina.

-Vlada Federacije je dobila memorandum od Abraham grupacije krajem 2019, nakon čega je tu knjigu dobro izučila i nakon toga na sjednici Vlade dala ovlaštenje premijeru da potpiše dopis koji smo potom uputili prema Abraham grupaciji. Taj dopis je otišao i tamo su navedene sve stavke koje nisu za Vladu Federacije prihvatljive, ima ih puno. Više je onih koje nisu prihvatljive, nego onih koje jesu. Iz toga dobijamo početkom 2020. godine novi dokument – konačni memorandum o zakupu od Abraham grupacije u kojem se navodi odgovor na naša pitanja, a u suštini su ostali isti na nivou memoranduma jedan, kazao je ministar Džindić.
Naglasio je kako se navodi se šest uvjeta koje Vlada Federacije treba ispoštovati, među kojima je da će Aluminij Industry kao novoosnovana kompanija imati besplatnu eklektičnu energiju najmanje pet godina.
-Da ne čitam ni jedan uvjet dalje, dovoljno je da se stane i zapita, da li neko to može učiniti, kazao je ministar.

One thought on “Kabiri dolazi u Mostar na razgovore o Aluminiju

  • veljača 23, 2020 at 8:08 pm
    Permalink

    A lipi moj u kojoj drzavi ima el energije bez placanja da i ja otvorim jednu fabriku.

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!