Kadrovska komisija SDPBiH Sarajevo donijela odluku o hitnoj smjeni Zornića

Kadrovska komisija SDP BiH Sarajevo održala je sinoć hitnu sjednicu povodom dokumenata koji su se pojavili u medijima, a kojim se dokazuje da je Enver Zornić pred Vojnim sudom Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine osuđen za krivično djelo ubistva grupe građana nebošnjačke nacionalnosti, odnosno ratnog zločina. 

Na sjednicu je pozvan i Enver Zornić ali se nije odazvao pozivu.

Na osnovu uvida u dokumente koji su se pojavili u medijima i medijske reakcije Envera Zornića, Kadrovska komisija je donijela jednoglasne zaključke kojima se predstavnicima SDPBiH u vlasti Kantona Sarajevo nalaže se da odmah smijene Envera Zornića sa pozicije direktora KJKP “Toplane”.

Kadrovska komisija traži također hitni ispis Envera Zornića iz evidencije članstva.

Predsjednik i članovi Kadrovske komisije SDP Sarajevo nisu raspolagali predmetnim informacijama, niti su imali uvid u vojnu arhivu, ali zbog težine počinjenog djela smatraju se odgovornim za učinjeni propust i stoga podnose kolektivnu neopozivu ostavku, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDPBiH Sarajevo.

Kadrovska komisija upućuje i najiskrenije izvinjenje članovima porodica žrtava, članovima SDP-a i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Smjena Zornića će biti pokrenuta danas na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, a na inicijativu ministara iz SDP BiH.

error: Content is protected !!