Kadušić izjednačio odlaske i dolaske

Potpisom Josipa Ćorluke rubrika ‘dolasci’ na trenutak je pauzirana, a aktivirala se opet ona ‘odlasci’. Sa pozicije desnog beka, na koju će Ćorluka, otišao je Advan Kadušić, četvrti igrač koji je napustio Plemiće, a sigurno će ih biti još koji će napustiti stadion Pod Bijelim brijegom.
U Zrinjskom su ostali vjerni obećanju da će napraviti remont igračkog kadra – jer na tom se žurno i marljivo radi. Struka je očito odlučna riješiti kadar prije polaska u Istru (31. siječnja), što je jedini ispravan način razmišljanja, jer koji je smisao imati u kadru igrače koji s momčadi neće proći udarni dio priprema?
Uglavnom, na gol je stigao Dinamov treći vratar Dinko Horkaš, spomenuti Josip Ćorluka zauzet će poziciju uz desnu liniju gdje može igrati beka i veznog, u vezu se vratio jedan od najboljih igrača Zrinjskog ikada, Nemanja Bilbija, povratnik je, ali na krilu, i Miloš Filipović. Ne zvuči loše zasad, skoro svaka linija osim one isturene napadačke, gdje je usamljen ostao Petar Kunić, je osvježena, a treba imati na umu i to da je bilo i odlazaka (Lendrić, Čeliković, Mandić), odnosno da će kih biti još.
Između ostalih sidro je digao Advan Kadušić, koji se jesenas solidno korišten, ali nema panike – jer će desnog beka pokrivati Ćorluka, a Advanov odlazak (u Celje) možda je spasio malo korištenog Tomislava Barišića, trenutno jedinu drugu opciju desno otraga. Uz Kadušića, vjerojatno će Mostar napustiti još par igrača iz veze, Samir Pezer je očit kandidat, a mogao bi otići i krilni ofenzivac Marko Bencun.
Zasad je rezultat između odlazaka i dolazaka izjednačen, 4:4, a kako je trener Mladen Žižović na prozivci pobrojao 33 igrača, dakle jako puno njih, nema sumnje da će odlazaka biti još – jer toliki kadar treba plaćati, a dosta tih igrača neće igrati. S druge strane, jedno ime koje će sigurno igrati i čiji su dolazak/povratak navijači gromoglasno pozdravili, to je Nemanja Bilbija. – Nakon godine dana u Koreji, opet sam tu, rekao je ofenzivni veznjak, vlasnik četiri titule prvaka BiH (tri sa Zrinjskim, jedna sa Sarajevom).
– Srce je odabralo, a imao sam i neke druge opcije, u Bosni i u regiji. Neće mi biti problem uklopiti se opet, jer znam skoro sve igrače, a i sa trenerom Žižovićem sam igrao, tako da ni to neće biti problem, dodao je.
Generalno je atmosfera Pod Bijelim brijegom u ovom početnom stadiju priprema na željenoj razini, a slike poput one s treninga na kojoj su iskusnjare Bilbija i Filipović zajedno sa juniorima Boškovićem, Šilićem i Bašićem, samo je dižu još više. Struka će to pokušati održati što je moguće duže, navijači se nadaju do početka proeljeća.

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]
error: Content is protected !!