Kako će izgledati kadar Rođenih za Premijer ligu? Cilj određuje puno toga!

Sezona je završena, spuštena je zavjesa, igrači su na odmoru koji neće dugo potrajati. Igrači koji su podnijeli najveći teret u ovoj sezoni vrlo vjerovatno će dobiti koji dan više, ali će svi zajedno vrlo brzo u pogon.

Hoće li se na prozivci pojaviti svi koje smo gledali posljednjih sezona? Realno, teško, jer se već spekulira s brojim imenima, ali opet – to su samo spekulacije. Ono što je sigurno, jeste da će se slika igračkog kadra promijeniti, a u kojoj mjeri pokazat će naredni period. Za sada je najbliži izlaznim vratima Nusmir Fajić, prvi strijelac Lige sa 28 postignutih golova. Navodno je tu negdje ponuda iz Saudijske Arabije, teška, dovoljno jaka – trebala zadovoljiti obe strane. Fajića su dobrim dijelom prvog mjeseca ove godine selili po mnogim klubovima BiH, čak i do Kine, navijači su bili sumnjičavi, a onda se on pojavio na početku priprema, zatim i produžio ugovor do lipnja 2021. godine, što u ovom slučaju nije nevažno.

Tko bi još mogao eventualno napustiti ekipu, neki koji su imali manju minutažu? Teško je reći, ali realno je očekivati – reduciranje broj stranaca. O dolascima je još uvijek dosta rano pričati, iako je direktor Šoše prije nekoliko dana istakao činjenicu kako će se u potrazi za novim igračima, pojačanjima, klub fokusirati na domaće tržište. Tržište koje je, iskreni da budemo, sve skromnije i skromnije. Tržište sa kojeg su oni najbolji uglavnom završavali u najboljim klubovima. Od Zrinjskog i Sarajeva, preko Širokog do Željezničara. Naravno, postoji određeni broj igrača koji će pojaviti, koji su slobodni, koji bi bili spremni doći u Velež, ali angažman kako tih pa i ostalih igrača, ovisiti o najvažnijoj stvari. Mnogi će odmah pomisliti na novac, međutim, cilj je jako važan, možda čak i važniji. Cilj nakon kojeg se moraju slagati određene stvari, od financijske konstrukcije do igračkog kadra. Jedno je sigurno, u idućih 25-30 dana mogli bismo dobiti odgovore na veliku većinu pitanja. Mogli bismo osjetiti u kojem pravcu se kreće Velež. F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!